Kako otvoriti PayPal nalog? Koje kartice Erste Banke koristiti?

Za otvaranje PayPal naloga potrebna vam je email adresa i kartica kojom se može plaćati preko interneta. Kartice Erste Banke koje možete koristiti su Visa poklon kartica, MasterCard omladinska, kao i Visa i MasterCard kreditne karticeVisa Business Charge je kartica namenjena pravnim licima za plaćanje i podizanje sredstava na PayPalu.

Nakon registracije, potrebno izvršiti verifikaciju kartice kada se rezerviše 1.50 EUR. Rezervacijom 1.50 EUR na računu, dobijate jedinstveni PayPal kod koji je potrebno uneti kako bi se verifikacija kartice uspešno izvršila.

PayPal kod koji treba da unesete možete videti u Netbanking-u, u pregledu transakcija kartice koja je vezana uz PayPal nalog. Transakcija i kod će biti prikazani u roku od 24h do 48h.

Ukoliko vam je PayPal kod hitno potreban, možete kontaktirati Banku na telefone 0800 201 201 (besplatan sa fiksnog telefona) i 060 79 79 000 ili na e-mail adresu info@erstebank.rs.

Prilikom kupovine u valuti koja je različita od valute računa, rezerviše se 3% više od iznosa transakcije zbog eventualnih kursnih razlika. Višak sredstva se nakon knjiženja oslobađa.

Na svom PayPal profilu u svakom momentu možete menjati bilo koji podatak, dodavati kartice, email adrese, dodatna sigurnosna podešavanja, pregledati stanje računa u evrima i dolarima, ali i pregledati listu do sada obavljenih kupovina, transakcija i naplata.

Preko istog profila, sa svog računa možete koristiti opciju “Send Payment” kako biste osobama poslali/uplatili novac u nekoj od 193 podržane zemlje. Transakcije su sigurne i na raspolaganju su 23 novčane valute. Podizanje novca od skora je omogućeno i korisnicima u Srbiji, kroz opciju “Withdraw funds”. Povlačenje sredstava moguće je isključivo na VISA kartice, odlukom PayPal-a.

Za više informacija o karticama Erste Banke možete kontaktirati kontakt centar  na telefone 0800 201 201 ili 060 79 79 000.

 

 1. Imam otvoren tekuci racun kod vas, kao i devizni racun i imam visa electron karticu za tekuci racun i maestro card za devizni racun.Hteo bih da otvorim paypal account a za to mi je potrebna master card ili visa classic. Recite mi koju karticu mogu da porucim. Hteo bih da je vezem za devizni racun.

  • Dragi Petre, od kartica koje imamo u ponudi možete vezati omladinsku Mastercard karticu (ukoliko imate manje od 27 godina), VISA poklon karticu i sve kreditne kartice. Sve platne kartice iz ponude Erste Banke koje se prihvataju na PayPal nalogu su vezane za dinarski tekući račun. Pozdrav.

 2. Postavili ste fotografiju visa electron, a visa electron ne moze da se koristi u paypal transakcijama.

  • Draga Nina,
   kartica na fotografiji je VISA poklon kartica koju možete koristiti za plaćanje online i možete je vezati uz Vaš PayPal nalog. VISA electron vezana uz dinarski tekući račun nije prilagođena za plaćanje online iz bezbednosnih razloga. Pozdrav.

 3. “Da biste uneli ovaj kod neophodno je da kontaktirate Banku.”

  Ako ste klijent Erste banke i koristite “NetBanking” nije neophodno da kontaktirate banku jer PayPal code možete tamo videti.

  Pozdrav

  • Dragi Sale, u pravu ste, upravo smo izmenili tekst koji se odnosi na verifikacioni kod.
   Banka ima poseban sistem u kome možemo videti kod odmah nakon izvršenja transakcije dok se u Netbanking-u kod prikazuje u roku od 24h do 48h.
   Pozdrav.

 4. Da li planirate da omogućite online plaćanja i za MasterCard debitnu karticu (ne mislim na omladinsku)?

  • Dragi Aleksandre, iz bezbednosnih razloga neće biti moguće online plaćanje MaterCard debitnom karticom jer većini klijenata na taj račun leže plata svakog meseca. Pozdrav.

 5. Mogu li maloletnici otvoriti racun za paypal?

 6. Napravio sam paypal akaunt, nasao sam kod koristeći net banking, sve je prihvaćeno ali ne postoji dugme Add money da bih ja prebacio novac sa računa na paypal. Možete li da mi pomognete?

  • Dragi Luka, kada odaberete robu/usluge koje želite da platite i izaberete opciju plaćanja preko PayPal-a, automatski će se otvoriti Vaš nalog gde ćete moći izabrati karticu kojom želite da platite. To znači da se sredstva ne uplacuju na PayPal račun pa da se odatle vrši plaćanje već se istovremeno sredstva skidaju sa računa u Srbiji, “podižu” se na PayPal i nakon toga se sa PayPal računa plaća prodavcu. Pozdrav.

 7. Ako vezem omladinsku karticu za paypal,na njoj je novac u dinarima,a ja bi kupila nesto preko interneta sto je u dolarima,da li ja moram da otvorim devizni racun ili paypal sam vrsi konverziju dinari u dolare? Hvala unapred.

 8. Od prvog dana Paypal-a u Srbiji koristim VISA POKLON karticu. RADI BEZ PROBLEMA. Provereno!

 9. Da li je VISA GOLD izdata na osnovu deviznog depozita preporucljiva za koriscenje na PAYPAL s obzirom na visinu limita koju pokriva ili je sigurnije otvoriti posebnu MASTER kreditnu ?

  • Dragi Dragane,
   Plaćanje je bezbedno na sajtovima koji podržavaju 3D-Secure uslugu (Verified by Visa i MasterCard SecureCode). Bezbednost je zagarantovana lozinkom koja je poznata samo Vama (slično kao PIN na bankomatu) i ne šalje se Internet trgovcu niti bilo kome drugom.
   Preporučujemo Vam da plaćate na proverenim sajtovima koji podržavaju ovu uslugu.
   Takođe, preporučujemo Vam korišćenje VISA poklon kartice ukoliko se Vi osećate sigurnije kada plaćate karticom na kojoj sami možete određivati raspoloživi iznos u svakom trenutku.
   Pozdrav.

 10. Da li se kod placanja preko PAYPAL koriscenjem VISA POKLON naplacuje provizija 1,5% kao placanje prema inostranstvu ?

 11. Pokusao sam da otvorim PayPal nalog uneo sve podatke,medjutim PayPal odbija da prihvati moju Erste poklon karticu.
  Izbacuje mi sledecu poruku kada pokusam da verifikujem karticu:We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.
  Na kartici ima oko 20 evra u dinarskoj protiv vrednosti.
  U cemu je problem?

 12. Registrovao sam nalog na PayPall-u preko Vase Master kreditne kartice. Imam Net banking. Kako dobiti kod, da li to mogu srediti preko e-bankinga?

 13. Ne treba da mi odgovorite, kod se dobija sa PayPall sajta.

  • Dragi Nešo, kod možete dobiti od naših kolega, pozivom na brojeve kontakt centra (0800 201 201 ili 060 79 79 000) ili u Netbankig-u u pregledu rezervacije 1.5 evra sa kartice. Pozdrav.

 14. Ima kod vas otvoren dinarski racun i imam visu electron. Koju karticu mi mozete izdati pa da mogu da kupujem preko paypal-a? Ne bih da otvaram novu racun i ne bih kreditnu.

  Hvala

  • Dragi Milane, ukoliko imate manje od 27 godina, možete otvoriti omladinski račun uz koji dobijate besplatno MasterCard karticu koju možete vezati za PayPal nalog. Ukoliko imate više od 27 godina, najbolje bi bilo da uzmete Erste VISA poklon karticu u jednoj od filijala Banke. Ovu karticu takođe možete vezati za PayPal nalog. Karticu ćete dobiti na licu mesta u filijali, a cena je 150 RSD.
   Pozdrav.

 15. Da li na PayPal sajtu na svom nalogu mogu da vidim stanje računa vaše Poklon kartice koju imam nameru da koristim za plaćanje? Inače sada mi je na PayPal nalogu 0e, a na računu kartice oko 600din. Hvala.

  • Dragi Edine, na PayPal nalogu ne možete da vidite stanje na Vašoj poklon kartici ali možete poklon karticu da vežete za Vaš Netbanking i samim tim ćete uvek imati pregled računa. Pozdrav.

 16. Da li je za bilo koju od preporučenih kartica koje se koriste za PAY PAL potrebno prebaciti platu kod vas ili je dovoljni samo otovriti račun? Pozdrav i hvala unapred.

  • Draga Vesna, nije potrebno prebaciti platu za kartice koje smo pomenuli u tekstu. Za kreditne kartice je potrebno da imate redovnu platu koju primate na račun u banci (nije bitno kojoj banci) jer nam je potreban izvod računa za otvaranje kartice.
   Pozdrav.

 17. Prilikom registrovanja na pay pal i unosa broja kartice ne mogu da se registrujem jer mi izbacuje da mi banka nije odobrila registraciju,da li trebam da imam 1.50e kako bih uspesno zavrsio registraciju jer mi se to nigde ne pominje pri aktivaciji naloga ?

  • Dragi Milane, morate imati 1,5 EUR na računu kako biste dobili kod koji je potrebno da unesete kako biste završili proces registracije. Nakon toga, 1,5 EUR će biti vraćeno na Vaš račun. Pozdrav.

 18. zaboravio sam Lozinku i Username svog netbanking naloga,da li mozete da mi posaljete novi na moju e mail adresu?

  • Dragi Milane, potrebno je da odete do Vama najbliže filijale Erste Banke sa ličnom kartom (zbog identifikacije). Kolege će poslati zahtev za novi Username i password koji ćete nakon toga dobiti na Vašu mejl adresu. Pozdrav.

 19. Izvinite što je ovo malo off-topic. Verifikovala sam PayPal nalog bez problema, ali od kako više nemam omladinsku karticu, ne mogu da verifikujem onu koju imam (poklon karticu) na Moneybookers/Skrill. Rečeno mi je – i u ekspozituri i preko telefona – da nije moguće da vidim tačnu sumu koju je Skrill skinuo, što je neophodno za verifikaciju.

  Završila sam sa jednosmernim PayPalom (što je u redu, jer je svima tako), ali i jednosmernim Skrillom (što je glupost). Imate li neki predlog? Šta da radim? Ponekad, jednostavno, hoću da pošaljem novac preko Skrilla, u čemu sam onemogućena.

  • Draga Iva,
   Kako biste uspešno završili verifikaciju na Moneybookers-u, potrebno je da pozovete naš info centar na telefon 0800 201 201. Zamolite ih da Vas prebace na odeljenje Kartica koji ce Vam dati tačan iznos koji je skinut sa Vaše kartice. Taj iznos unesite kako biste završili verifikaciju. Pozdrav.

 20. Da li bih mogao uz omladinsku MasterCard, kada otvorim PayPal nalog, i da saljem, i da primam novac na taj nalog? Da li bi neko mogao da mi uplati novac na moj PayPal nalog?

 21. Znaci da kad PayPal odobri priliv sredstava na naloge, imacu mogucnost da uz otvoren nalog uz ovu karticu primam novac?
  Pozdrav, i hvala Vam na informacijama!

 22. registrovala sam se na paypal-u i sad trebam da unesem taj kod od 4 cifre medjutim ne znam kako da ga pronadjem posto na netbankingu ne postoji prikaz nikakve transakcije, samo prikazuje umanjen iznos??

  • Draga Nevena, kada uđete u prikaz svih transakcija kartice u opisu transakcije gde Vam je rezervisano 1,5 EUR u dinarskoj protivvrednosti trebalo bi da stoje četiri cifre i nakon toga ispisano CODE. Moguće je da transakcija još uvek nije proknjižena (ukoliko su sredstva samo rezervisana) pa je potrebno da sačekate 24 do 48h ili da pozovete naš info centar na telefon 0800 201 201 koji će Vas spojiti sa našim odeljenjem platnih kartica koji će Vam na osnovu Vašeg JMBG i računa dati te četiri cifre koje su Vam neophodne kako biste nastavili proces registracije. Pozdrav.

 23. Poštovani,

  Ukoliko imam samo Visa Elektron poklon karticu, da li mogu da imam net banking za nju? Ja sam izvadio ovu karticu i da li mogu sa popunjenom pristupnicom za net banking da dobijem korisničko ime i lozinku?

 24. Da li bi mogao da otvorim racun sada posto imam 15 godina?

  • Dragi Ivane, možete otvoriti račun ali uz zakonitog zastupnika (roditelj ili staratelj). Sve što budete obavljali u banci mora takođe biti u prisustvo Vaše zakonitog zastupnika. Kada napunite 16 godina, možete otvoriti Omladinski račun Erste Banke takođe uz prisustvo roditelja ili staratelja ali naknadno sve transakcije možete sami da obavljate. Pozdrav.

 25. Ja bih htela da svojom karticom u Srbiji kupujem u Americi, i da stvari stizu u Ameriku mojoj sestri. Da li je to moguce

  • Draga Danice, možete koristiti kartice Erste Banke prilagođene za plaćanje online na svim sajtovima gde su istaknuti VISA, MASTERCARD ili MAESTRO (u zavisnosti koju karticu koristite) bez obzira u kojoj zemlji je kartica izdata. Pozdrav.

 26. Postovani,
  Koristim netbanking uslugu za svoj tekuci racun, medjutim nedavni sam uzeo visa poklon karticu i pomocu nje registrovao paypal nalog. Zanima me kako da dodam visu poklon karticu na listu racuna u netbankingu kako bi video kod koji mi je potreban da zavrsim verifikaciju kartice na paypal-u.
  Hvala.

  • Dragi Milane, ukoliko ste karticu vezali za Vaš JMBG možete izabrati da se prikazuje na Vašem Netbanking-u klikom na Usluge, zatim Promena kontakt podataka (u levoj koloni), u petom boxu imate odeljak sa “check box” kućicom i čekiranjem polja Visa poklon kartica uključujete poklon karticu u praćenje.
   Ukoliko se kartica ne prikaže na Netbankingu morate otići do filijale i vezati je uz Vaš JMBG.
   Pozdrav.

 27. Htela bih da otvorim račun u vašoj banci i da dobijem e banking uslugu. Koliko traje ova procedura i šta je potrebno od dokumentacije?

  Hvala unapred.

  • Draga Vera, procedura je veoma jednostavna. Potrebno je da sa ličnom kartom odete do Vama najbliže filijale Erste Banke i otvorite račun i Netbanking. Username i Password za Netbanking će Vam biti poslati odmah na mejl, a na licu mesta ćete dobiti i TAN tablicu za logovanje na Netbanking. Kolege će naručiti i karticu vezanu uz Vaš račun koja će stići naknadno u filijalu. Pozdrav.

 28. Postovani, imam otvoren dinarski i devizni tekuci racun kod vas i, izmedju ostalog, Maestro deviznu debitnu karticu. Zasto ne mogu nju vezati za paypal nalog? Pre dolaska paypala ona mi je koristila za sigurno placanje preko interneta (em je devizna em je debitna) a sad me terate da uzimam novu karticu i placam proviziju za konverziju iz dinara u devize.

 29. Postovani, posto imam dinarski racun (Master Card omladinsku karticu), a zelim da kupim robu cija je cena u evrima, funtama ili dolarima, po kojejem kursu ce biti obracunata transakcija? Po kursu Vase banke, srednjem kursu NBS ili po nekom trecem kursu? Hvala.

 30. Dragi Bojane, nažalost PayPal ne prihvata Maestro kartice. Kartice Erste Banke koje mozete koristiti su kreditne kartice, kao i sledeće debitne: MasterCard omladinska i VISA poklon kartica. Pozdrav.

 31. Draga Daniela, kada plaćate Visa karticom Erste Bank A.D.Novi Sad,ili Master Card omladinskom u inostranstvu, originalna valuta u kojoj je izvršena transakcija se konvertuje u EUR, po Visa-inom kursu, ili kursu Mastera, a zatim se EUR konvertuju u RSD po prodajnom kursu Erste Banke za devize i račun se zadužuje u dinarima. Pozdrav.

 32. Zanima me da li ja mogu sa svojom Omladinskom karticom (dinarski racun ali placao sam i u drugim valutama preko interneta) da je registrujem na PayPal i da primam novac od drugih ljudi (pod predpostavkom da oni nisu iz Srbije neko npr Amerike)? Kako cu ja primiti taj novac i u kojoj valuti? Da li se to samo automatski konvertuje?

  • Dragi Bogdane, PayPal još uvek nije odobrio priliv sredstava na naloge otvorene iz Srbije, tako da za sada nije moguće da primate novac iz inostranstva. Kada to bude omogućeno, imaćemo i informaciju da li će biti moguć priliv na MasterCard debitne kartice. Pozdrav.

 33. imala sam problem sa pay palom,prvo nisam znala oko tog koda..pa dok sam ukaprala sad cekam da mi stigne treci kod..mada sam dva puta ukucala stari kod nadam se da to prvo nije problem..a drugo sam htela da pitam..pokusavala sam nekoliko puta da posaljem novac kao poklon i nije htelo kaze na zalost sada ne mozete..da li nece kasnije da mi skida sa racuna to ..mada ako nije odmah odobreno zasto bi kasnije bilo skinuto,jer ja sam puno puta pokusavala siugrno deset puta..napisite mi eto odgovor za kod da li nije problem sto sam dva puta ukucala pogresan? i da li nece kasnije da mi se skida novac koji pay pal nije u trenutku odobrio da ode..hvala

  • Draga Majo, najbolje bi bilo da nam na adresu social.media@erstebank.rs pošaljete podatke o tome koju karticu ste koristili, Vaš JMBG i broj računa uz koji je kartica vezana kako bismo proverili da li je bilo nekih transakcija ili pozovite naš kontakt centar na telefon 0800 201 201 i objasnite našim kolegama koji problem ste imali prilikom registracije na PayPal. Pozdrav.

 34. Poštovani, imam otvoren omladinski račun u vašoj banci, ali mi je kartica Visa electron. Da li nju mogu da vežem za PayPal nalog i da li njom može da se vrši plaćanje u inostranstvu preko interneta? Pozdrav.

  • Dragi Ninoslave,
   Obe kartice (Visa electron i Mastercard) vezane uz omladinski račun su prilagođene za online plaćanje te ih možete vezati za Vaš PayPal nalog. Pozdrav.

 35. Možete li navesti tačne iznose provizija koje banka naplaćuje prilikom plačanja putem paypala i poklon kartice, odnosno transfer. Da li je provizija min. 5 eura po transferu?

  • Dragi Dragane, provizija je ista kao i za svaku drugu kupovinu preko interneta i iznosi 1,5% od iznosa transakcije s tim što je potrebno da na računu imate oko 3 – 5% više sredstava zbog zaštite od rasta kursa evra dok se transakcija ne proknjiži (u tih 3 – 5% je i iznos provizije). Ne postoji definisan minimum od 5 evra provizije po transferu. Pozdrav.

 36. Dali mogu da dobijem erste poklon karticu uz pomoc krstenice jer nemam trenutno licnu kartu???

 37. Interesuje me ako je kartica na poklon,sto se onda naplacuje 150 din. I sto uzimate proviziju,kad druge banke neuzimaju. hvala

  • Dragi Igore,
   Poklon kartica je zamišljena tako da je Vi kupite nekome na poklon zato se zove poklon kartica. Da lo možete da nam objasnite na koju tačno proviziju mislite? Hvala! Pozdrav.

 38. U banci su mi rekli da je provizija 1,5 posto od ukupnog iznosa kupovine.Hvala

 39. Student sam,nemam primanja, da li mogu da otvorim devizni racun kod vas? Koliki je depozit prilikom otvaranja, kolika je provizija i kako se ona placa, da li se placa na godisnjem nivou ili…? I da li mogu na taj isti racun da prebacim novcana sredstva iz Amerike sa americkog racuna? Hvala. Pozdrav

  • Draga Diana, možete otvoriti devizni račun u našoj Banci. Otvaranje i vođenje računa je besplatno, a nije potrebno da uplatite sredstva prilikom otvaranja. Možete prebaciti sredstva na ovaj račun a i da transferišete sredstva sa ovog računa u inostranstvo. Pozdrav.

 40. Da li mogu na VISA poklon karticu da uplatim sredstva u eurima? I da li bi prilikom plaćanja u eurima preko interneta bila naplaćena provizija od 1,5% ?

  • Dragi Novače,
   VISA poklon kartica je dinarska kartica, vezana uz dinarski račun tako da nije moguće uplaćivati evre na taj račun niti plaćati u evrima preko interneta. Za plaćanje preko interneta u evrima možete koristiti Maestro deviznu karticu koja je vezana uz devizni račun u Erste Banci (otvaranje i održavanje deviznog računa je besplatno). Maestro karticom Erste Banke možete plaćati na svim sajtovima koji prihvataju ovu karticu kao sredstvo plaćanja. Pozdrav.

 41. Hvala puno na odgovoru. Pozdrav :)

 42. Zdravo,

  Znaci pizdim oko ovog glupavog PP-accaunta da bude verfied stavio sam karticu rekli su da sacekam 24-48 sati da mi stigne neki code saceko sam 48 sati nista nije stiglo niti sam uspe naci na netbanking ili bilo sta zatim sam ukuco neki kod 6443 sa kartice sto su mi oni pokazali i onda sam dobio neku vrstu zabrane i sad moram da im saljem svoje dokumente i moram da cekam od 1-70 dana da mi odgovore sto znaci da ce odgovoriti tamo za nekih 40 dana imam visa Elektron poklon karticu preko nju sam stavio. i sta sad …

 43. Sredio sam sve, e sad de mi stize Code da potvrdim svoju karticu koju sam stavio na PP posto na netbanking nemogu nigde da nadjem.

 44. Hvala, upravo sam poslao mejl.

 45. Pri registraciji na Paypal i pokusaju verifikacije kartice, trazena mi je sifra od 4 cifre, ne znam gde to da nadjem, pokusao sam sa 2 jedna na poledjini kartice i jedna kao card security numbler, ali oba broja su mi odbijena, pri cemu sam cak i blokiran zbog 3 neuspela pokusaja. Mozete li da mi pomognete, i razjasnite kakvu oni sifru ustvari traze? Pozdrav

  • Dragi Lazare,
   PayPal kod koji treba da unesete možete videti u Netbanking-u, u pregledu transakcija kartice koja je vezana uz PayPal nalog. Transakcija i kod će biti prikazani u roku od 24h do 48h.
   Ukoliko vam je PayPal kod hitno potreban, možete kontaktirati Banku na telefone 0800 201 201 (besplatan sa fiksnog telefona) i 060 79 79 000 ili na e-mail adresu info@erstebank.rs.
   Pozdrav.

 46. Da li prilikom plaćanja preko interneta maestro deviznom karticom koja je vezana za devizni račun naplaćujete proviziju od 1.5% ?

 47. Zdravo,
  Da li je omoguceno primanje novca na PayPal, i da li naplacujete naknadu za uplate?
  Hvala

 48. Nedavno sam otvorio PayPal nalog koristeci Visa Poklon karticu. Verifikacija kartice je prosla uspesno, ali mi se pri tom jos i trazi verifikacija adrese boravka. PayPal predlaže slanje mesečnog izveštaja za račun na koji je vezana kartica. Mogu li i na koji nacin dobiti taj izvestaj? Potrebno je da ima moje ime i prezime i punu adresu.

  • Dragi Marko, ukoliko imate VISA poklon karticu vezanu za Vaš JMBG i uslugu Netbanking-a, možete poslati izvod sa računa poklon kartice na Vaš e-mail. Izvod sadrži Vaše ime, grad i prikazuje transakcije vezane za taj račun. Izvod možete poslati sebi na e-mail klikom na deo transakcije, pa u levoj koloni izaberete opciju “Izvod prometa po računu” zatim izaberete račun poklon kartice u padajućem meniju i kliknete na “Prenos”.
   Pozdrav.

 49. Znam za opciju u NetBanking-u, ali mi je potreban izvod sa punom adresom: ulica, broj i grad. Pri tom mi nije dovoljan elektronski izvod. Trazi se scan papirnog.

  • Dragi Marko, da li možete na e-mail social.media@erstebank.rs da nam pošaljete zahtev koji ste dobili od PayPal-a (ili uradite print screen sa porukom koja Vam izlazi) i navedete koja filijala Erste Banke Vam je najbliža kako bismo videli na koji način možemo da Vam pomognemo.
   Hvala puno!
   Pozdrav.

 50. Znam da je ovde rec od Paypalu, ali me zanima jedna stvar u vezi Moneybookers-a, ako mozete odgovoriti. Da li je moguce povuci pare sa MB – Skrilla na neku vasu deviznu karticu direktno? (I ako da, koju i kolika je provizija)

  • Dragi Jovane,
   Erste Banka u ponudi ima Maestro karticu koja je vezana uz devizni račun a koju nije moguće vezati uz Moneybookers (Skrill) nalog.
   Uz Vaš nalog možete vezati VISA poklon karticu koja je vezana uz dinarski račun.
   Pozdrav.

 51. Da li u Bosni moze samo kreditna kartica ili moze i debitna..Jer ja sam otvorila nalog na paypal i nece da me poveze sa Visa electron karticom…U cemu je tu problem..? I cula sam da se mogu kupiti paypal kartice,i gdje to ako neko neko zna…!? Hvala unapred…

  • Draga Nina, morate proveriti sa Vašom Bankom u Bosni i Hercegovini. Informacije o PayPal karticama možete proveriti direktno sa PayPal-om preko njihovog sajta.
   Pozdrav.

 52. Da li mogu otvoriti PayPal racun ako imam 16 godina?isto vazi i za Erste bank racun.Na primer,trebam da narucim nesto sa interneta i da platim preko paypal-a,jel mogu naruciti preko mog racuna ako imam 16 god? Hvala unapred.

  • Dragi Nemanja, možete otvoriti omladinski račun u Erste Banci uz Vašeg roditelja/staratelja ukoliko imate 16 i više godina (gornja granica za omladinski račun je 27 godina). Otvaranje i održavanje računa je potpuno besplatno, a uz račun dobijate besplatno i uslugu Netbanking-a kao i Mastercard karticu kojom možete plaćati putem interneta. Što se tiče plaćanja i naručivanja robe i usluga putem interneta morate proveriti koja je donja starosna granica na određenom veb sajtu.
   Pozdrav.

 53. Postovani, ukoliko PayPal nalog povezem sa nekom kreditnom karticom, da li je moguce prebacivati novac sa paypal naloga na tu karticu (ili na racun) ili je samo moguca transakcija sa racuna na paypal.
  Sve najbolje

  • Draga Vedrana, PayPal još uvek nije odobrio priliv sredstava na naloge otvorene iz Srbije, tako da nije moguće da primate novac na Vaš nalog. Kada bude omogućen priliv sredstava, moći ćete prebacivati pare na devizni račun Erste Banke. Pozdrav.

 54. Zašto mi je naplaceno 3-4 puta po 70 dinara zbog toga što sam svega 4-5 puta ušao na netbanking. Imam ga svega mesec dana a kako sam razumeo ta naknada je na mesečnom nivou. Hvala unapred

 55. Postovani,

  Interesuje me kako mogu da vezujem poklon karticu za svoj netbanking i interesuje me da li moze na moju poklon karticu preko racuna koji ste mi pruzili na omotu da se uplacuje iz poste, posto su mi uplacivali i ranije preko tekuceg ali interesuje me da li to i na poklon kartici moze. Hvala unapred.

  • Dragi Boriane,
   Kako biste vezali Vašu poklon karticu za Vaš Netbanking nalog, potrebno je da odete u filijalu Erste Banke i date Vaš JMBG kolegama u filijali. Oni će preko Vašeg JMBG vezati karticu uz nalog.
   Mogu se uplaćivati sredstva iz pošte na Vaš račun poklon kartice, potrebno je samo da pre broja koji počinje sa 200 dodate 340- i poslednja dva broja odvojite takođe povlakom (-). Poslednja dva broja su kontrolni broj.
   Pozdrav.

 56. Uspesno sam registrovan na PayPal-u i imam novac na svoj bankovnom racunu(kartici),zanima me kako da posaljem novac na paypal nalog?

  • Dragi Milane, potrebno je da vežete kartice koje su prilagođene za plaćanje na internetu na Vaš PayPal nalog.
   Kartice Erste Banke koje možete koristiti su Visa poklon kartica, MasterCard omladinska (ukoliko imate manje od 27 godina), kao i Visa i MasterCard kreditne kartice.
   Nakon registracije, potrebno izvršiti verifikaciju kartice kada se rezerviše 1.50 EUR. Rezervacijom 1.50 EUR na računu, dobijate jedinstveni PayPal kod koji je potrebno uneti kako bi se verifikacija kartice uspešno izvršila.
   PayPal kod koji treba da unesete možete videti u Netbanking-u, u pregledu transakcija kartice koja je vezana uz PayPal nalog. Transakcija i kod će biti prikazani u roku od 24h do 48h.
   Ukoliko vam je PayPal kod hitno potreban, možete kontaktirati Banku na telefone 0800 201 201 (besplatan sa fiksnog telefona) i 060 79 79 000 ili na e-mail adresu info@erstebank.rs.

   Nakon verifikacije kartica, možete koristiti Vaš PayPal nalog za Internet plaćanja.
   Pozdrav.

 57. Da li mozete da proverite da li je moja kartica sa brojem racuna 2005284228 ponistena i ako jeste zasto? Moguce je da sam prekoracio par evra kada sam vrsio transakcije sa paypal ali uplatio mi je danas covek 1800 dinara i sada ako je ponistena sta da radim i sta da mu kazem…Molim vas da sto brze odgovorite

 58. Pozdrav, imam jedan problem.
  Kupio sam odredjeni artikal putem paypal-a, i placanje je proslo fino, ali je otvoren dispute na paypal-u, i PP je presudio u moju korist koji mi je refundirao pun iznos na karticu. PayPal pokazuje da mi je vratio pun iznos, ali u mom netbankingu mi pokazuje da su to “Rezervisana sredstva” koja ne mogu da koristim. Da li je resenje cekati ili da pozovem Korisnicku podrsku?

  Imam povezanu omladinsku mastercard karticu.

  Pozdrav

  • Dragi Dalibore,
   ukoliko su Vam sredstva vraćena na račun i prikazuju se u okviru “rezervisanih sredstava”, sredstva će biti automatski oslobođena nakon 15 dana, ne računajući datum kada je transakcija izvršena.
   Pozdrav.

 59. Poštovani,
  Radim internet posao i imam zaradu preko sto dolara.Koju karticu da otvorim kod Vas da bih prebacila novac na PayPal račun.Inače imam otvoren PayPal račun, ali nikako ne mogu da verifikujem nijedu karticu , npr. Intenet debitnu karticu Banca Intese.Hvala unapred,pozdrav.

  • Draga Minice, kartice Erste Banke koje možete koristiti su Visa poklon kartica, MasterCard omladinska (ukoliko imate manje od 27 godina) kao i Visa i MasterCard kreditne kartice.
   Pozdrav.

 60. Ja sam iz Valjeva da li u erste u Valjevu mogu da otvorim paypal sta treba od dukomentacije da ponesem?I koliko dana je potrebno da mogu da koristim paypal?

  • Dragi Dušane, PayPal nalog otvarate direktno na web stranici PayPal-a, a kartice Erste Banke koje možete koristiti na PayPal nalogu su VISA poklon kartica, omladinska Mastercard kartica (ukoliko imate manje od 27 godina) kao i VISA i Mastercard kreditne kartice. Najbrže možete otvoriti VISA poklon karticu Erste Banke koju dobijate odmah u Vama najbližoj filijali Banke, cena je 150 RSD. Pozdrav.

 61. Poštovani, interesuje me postupak prilikom povezivanja Visa poklon kartice sa paypal-om, u slučaju kada nemam otvoren račun u Erste banci. Dakle, tu karticu dobijam na poklon a nisam klijent Erste banke. Kakva je procedura vezana za dobijanje CODE-a, jer shodno svemu navedenom nemam pristup ni Netbanking-u…

  • Dragi Milutine, CODE možete dobiti pozivom na broj telefona 0800 201 201. Naše kolege u Info centru će Vas povezati sa kolegama iz Kartica koji će Vas dati jedinstveni CODE koji je potreban kako biste završili verifikaciju i povezivanje kartice na PayPal nalog. Pozdrav.

 62. Kako prodavac sa eBay-a moze preko PayPal-a da mi refundira novac s obzirom da je u pitanju dinarski tekuci racun?Na PayPal nalogu pise da mi je odredjeni iznos u dolarima refundiran i jasno se vidi da je odredjena suma preko PayPal-a prebacena na moju omladinsku karticu,ali meni i dalje nema nikakve uplate kada proverim na NetBanking-u.Nadam se da cete mi pomoci!

 63. Postovanje.Jedno pitanje.Moze li PayPal kartica sluziti za rezervacije hotela?

  • Dragi Aleksandre,
   Možete koristiti PayPal nalog za rezervaciju hotela na onim sajtovima koji prihvataju PayPal kao način plaćanja. Osim putem PayPal-a, rezervaciju hotela možete vršiti i svim karticama koje su prilagođene za plaćanje putem Interneta. Kartice Erste Banke koje možete koristiti su Visa poklon kartica, MasterCard omladinska, kao i Visa i MasterCard kreditne kartice.
   Pozdrav.

 64. Imam posao od 250 dolara na dan i to sve ide na ček ima mogućnost da pare stižu i na PayPal i zanima me da li se sa PayPal-a može prebaciti na kreditnu karticu i da li polonk kartica služi kao platna?
  Pozdrav

  • Dragi Stevane, PayPal još uvek nije omogućio “prebacivanje” (withdraw) sredstava sa Vašeg PayPal naloga na karticu.
   Poklon kartica Erste Banke jeste međunarodna platna kartica koja može da se koristi za plaćanje roba i usluga u prodavnicama u zemlji i inostranstvu, kao i putem Interneta, svuda gde je istaknut VISA znak. Više informacija:http://bit.ly/12jvO1C
   Pozdrav.

 65. Dragi svi ovde,
  Paypal se moze koristiti sa svima tipovima kreditnih kartica. Kao Visa Electron tako i Master Card i tako isto Maestro(sto ima prednost za paypal zato sto ima malo net prodavnica koji primaju Maestro karticu).

  Na PayPal mozete da prebacujete pare sa racuna sto nije potrebno ako iamte vedj potvrdjenu kreditku(ako platite sa potvrdjenom kreditkom sa 0 dinara na pay pal racunu automatski ce te pare uzeti sa racuna).
  Kada dobijete pare na paypal mozete da ih prenesete na vas racun u banku.

  Za PayPal vam nije potrebna kreditka zato so imate opciju da direktno dodate racun koji imate u banci.

  Meni su bile sve opcije pristupne od potvrdjena kreditne kartice.

  • Dragi Benjamin, hvala na komentaru! Samo jedna ispravka: Maestro kartica ne može da se veže za PayPal nalog.
   Kartice Erste Banke koje možete koristiti su Visa poklon kartica, MasterCard omladinska, kao i Visa i MasterCard kreditne kartice. Pozdrav.

 66. Postovani, do skora sam imao omladinski racun u vasoj banci i visa elekron karticu preko koje sam bez problema otvorio paypal. Medjutim u medjuvremenu sam se zaposlio, zatvorio omladinski racun, i otvorio tekuci racun, takodje u vasoj banci, na koji primam platu. Karticu koju sam dobio je MasterCard debitna kartica, koju nije moguce dodati na paypal. Da li mogu dobiti jos neku karticu preko mog tekuceg racuna sa kojom je moguce placati preko paypala(recimo VISA poklon kartica), i da li bi na osnovu toga imao jos neke troskove mesecno, osim onih koje trenutno placam za odrzavanje racuna i pratece usluge?

  • Dragi Ivane, kartice Erste Banke koje možete koristiti su Visa poklon kartica kao i Visa i MasterCard kreditne kartice. Poklon karticu možete uzeti u svim filijalama Banke (izdaje se na licu mesta). Trošak izdavanja poklon kartice je 150 RSD, plaća se jednokratno i nema mesečnih troškova održavanja.
   Pozdrav.

 67. Postovani,

  zanima me da li je moguce prebaciti novac sa Skrill-a (Moneybookers-a) na Vasu Visa poklon karticu, a potom i preuzeti novac na salteru? Hvala!

  • Dragi Marko, novac sa Skrill-a (Moneybookers-a) ne može da se prebaci na VISA poklon karticu jer se transakcija automatski blokira zbog toga što je sajt registrovan kao privređivač igara na sreću. Takođe, VISA poklon kartica je namenjena za plaćanje roba i usluga na POS terminalima u zemlji i inostranstvu, a maksimalan iznos koji može da se podigne na šalteru Banke je 500 RSD. Pozdrav.

 68. postovanje da li moze kreditna master card i da li moze da mi se putem pay pal uplati novac i da ga dignem?hvala

  • Draga Nadja,
   možete koristiti kreditnu MasterCard karticu za plaćanje putem PayPal-a. PayPal za sada nije odobrio podizanje sredstava sa naloga otvorenih u Srbiji tako da se ova opcija još uvek ne može koristiti u Srbiji.
   Pozdrav.

 69. Postovani,
  PayPal mi je rezervisao iznos od 1,50EU koje je i trebao kako bih potvrdio da je toj moj racun, medjutim ja sam u medjuvremenu zatvorio PayPal nalog. Na mom NetBanking profilu stoji iznos Rezervisanih sredstava. Sta ce se dogoditi sa tim iznosem u buduce?
  Pozdrav

  • Dragi Nikola, ukoliko iznos od 1,5 EUR vidite u rezervisanim sredstvima, PayPal bi trebao da Vam taj iznos vrati u roku od 24h do 15 dana od momenta kada ste verifikovali Vaš nalog bez obzira što ste nalog zatvorili. Pozdrav.

 70. Imam pitanje ja imam 15 godina i da li ja mogu postati korisnik banke al da dodjem sa roditeljima i da li ako to uradim mogu uraditi sve transakcije sam?

 71. Da li se ocekuje da PayPal do kraja godine odobri podizanje sredstava sa naloga otvorenih u Srbiji? Kako se u ovoj situaciji snalaze drugi iz Srbije? Po nekim komentarima zakljucujem da su pojedinci to resili. Kako?

 72. Pitanje nema veze sa Paypal-om, ali ima veze sa poklon karticom. To vezinje poklon kartice za natbanking nalog, da li to onda znaci da se ta kartica u nalogu pojavljuje u spisku kartica kao moja, tj da li to onda znaci da povezivanjem kartice sa nalogom ja mogu da stedstva sa te kartice prebacujem na neki drugi racun u banci (npr regularni Visa Electron racun)?
  Jos jedno pitanje. Ako karticu poklonim nekome ko mozda nije klijent vase banke, moze li on da veze tu karticu za svoj jmbg i broj telefona i da mu stize poruka informacije o prilivu na njegov racun?

  • Dragi Zlatko, ukoliko poklon karticu vežete za Vaš Netbanking nalog, moći ćete videti stanje na računu i prebacivati sredstva na poklon karticu ali nećete moći prebaciti sredstva sa poklon kartice na Vaš tekući račun. Sredstva sa poklon kartice možete podići na šalteru Banke samo kada imate manje od 500 RSD na računu.
   Ukoliko Vaš prijatelj nije klijent Erste Banke, ne može dobijati izveštaje o stanju na računu putem SMS-a, ali može pozvati naš telefon 0800 201 201 (besplatan, za pozive iz Srbije fiksnim telefonom) ili 060 79 79 000 (za pozive mobilnim telefonom i iz inostranstva) kako bi saznao trenutno stanje na računu.
   Pozdrav.

 73. imam visa poklon karticu i usposno sam je koristio mnogo puta do prosle nedelje , od kada skrill odbija da je prihvati iako imam sredstava na racunu. sta sada?

  • Dragi Nenade,
   ukoliko je transakcija koju ste hteli da izvršite registrovana kao igra na sreću transakcija je odbijena u skladu sa zakonom. Takođe, kako biste uspešno izvršili transakciju potrebno je da imate 5% sredstava više na računu (od toga se 1,5 % obračunava kao provizija za plaćanje preko interneta, a ostatak ide za kursnu razliku i kada se transakcija prokniži biće Vam ponovo na raspolaganju).
   Ukoliko želite da vidimo u čemu je problem, molimo Vas da nam na mejl adresu social.media@erstebank.rs pošaljete broj računa ili kartice.
   Pozdrav.

 74. Možete li mi rešiti sledeći problem.Imam Visa elektron poklon karticu koja je vezana za moj račun a u NEt Bankingu mi je ne prikazuje na spisku samo imam prikaz dinarskog i deviznog računa.pokušao sam sa različitih računara i sa različitim brovserima da se ulogujem ali mi ne prikazuje Poklon Karticu a u banci mi kažu da je sve urađeno i da bi trebalo da mi bude prikaže.

  • Dragi Jan, kada uđete u Vaš Netbanking, idite na tab “Usluge”. U levoj koloni kliknite na odeljak “Promena kontakt podataka”. Pri kraju stranice videćete odeljak “Visa poklon kartica” i pored njega “check box” polje. Označite to polje i vratite se na tab “Pregledi”. Sada bi trebalo da vidite Vašu Visa poklon karticu uz dinarski i devizni račun.
   Ukoliko i dalje ne vidite Poklon karticu ili je “check box” polje već bilo označeno, pošaljite nam mejl sa Vašim JMBG i brojem računa na mejl social.media@erstebank.rs
   Pozdrav.

 75. Imam visa poklon karticu, ne dozvoljavate mi da sa njom kupujem preko paypala.. Sta ste mi je dali onda uopste ne znam.. Predmet koji sam hteo da kupim je prodat zbog vas. Odoh ja iz ove banke.

 76. Koliko godina treba da imam da bi izvadio gift card za paypal?

 77. Koja kartica mi treba da otvorim pay-pal nalog?
  Kolika je provizija ako budem slao, na primer 10 u Nemacku?
  Kako da znam kad to stize?
  Gde mogu da uplatim novac koj hocu da saljem?
  Kolika je cena 1 pay-pal naoga?
  Sa koliko godina mogu da saljem u inostranstvo?

  • Dragi Mikice,
   kartice Erste Banke koje možete koristiti kako biste otvorili PayPal nalog su Visa poklon kartica, MasterCard omladinska, kao i Visa i MasterCard kreditne kartice.
   Informacije u vezi sa uslovima slanja novca prema inostranstvu i visinom provizije morate proveriti na sajtu PayPal-a.
   Pozdrav.

 78. Dragi Dalibore,
  Pošaljite nam na mejl social.media@erstebank.rs broj Vaše kartice kako bismo proverili o čemu se radi. Hvala!
  Pozdrav.

 79. Pozdrav,
  Zanima me da li je odobren priliv sredstava na naloge?

 80. Da li je moguce povuci pare sa Moneybookers-a na omladinsku visu karticu?

 81. Dragi Ervine,
  Nema potrebe da odlazite u banku. PayPal kod koji treba da unesete možete videti u Netbanking-u, u pregledu transakcija kartice koja je vezana uz PayPal nalog. Transakcija i kod će biti prikazani u roku od 24h do 48h.
  Ukoliko vam je PayPal kod hitno potreban, možete kontaktirati Banku na telefone 0800 201 201 (besplatan sa fiksnog telefona) i 060 79 79 000 ili na e-mail adresu info@erstebank.rs.
  Pozdrav.

 82. Molim Vas,
  Koju karticu treba da izvadim da bih mogla da uzmem pare sa PayPal-a, koje zaradim prodajom preko interneta?
  Hvala unapred!

  • Draga Ana,
   PayPal za sada nije odobrio prebačaj sredstava sa Vašeg PayPal naloga na kartice Banaka iz Srbije.
   Pratite naš blog za više informacija o karticama koje možete koristiti kada bude odobren prebačaj sredstava.
   Pozdrav

 83. Da li sa poklon karticom ujedno mogu otvoriti i apple ID za pristup App Store-u?

 84. OSTAO MI JE VISAK NOVCA NA VISA POKLON KARTICI…..DA LI POSTOJI MOGUCNOST TRANSFERA SREDSTAVA SA VISA POKLON KARTICE NA TEKUCI RACUN?

  • Dragi Dušane, sredstva sa poklon kartice možete podići samo ukoliko imate manje od 500 RSD. Ostala sredstva možete potrošiti plaćanjem roba i usluga na POS terminalima u zemlji, inostranstvu ili na interentu. Pozdrav

 85. Zanima me kojom karticom iz erste banke moze da se primaju pare sa paypala na karticu? hvala

 86. Poštovani,

  ja već dugo koristim Erste gift VISA karticu za plaćanje robe preko net-a. Šta je povoljnije ili sigurnije ako plaćam robu paypalom?

  • Draga Katalina,
   plaćanje putem PayPal-a je bezbednije jer podatke sa Vaše kartice unosite samo na ovaj sajt. Takođe, naknade prilikom plaćanja roba i usluga su niže a na Vaš PayPal nalogu možete vezati nekoliko kartica i bankovnih računa tako da možete plaćati na različite načine.
   Pozdrav:)

 87. Dobar dan, zanima me da li je potpuno besplatna izrada omladinske kartice i odrzavanje? Pritom da li mogu da je povezem sa paypall-om ? I da li mogu da kada je napravim, ukoliko je besplatno da uplatim na nju 150din?

  Srdacan pozdrav,hvala!

  • Draga Jeja, otvaranje i održavanje omladinskog računa je potpuno besplatno a uz njega dobijate i MasterCard karticu i Netbanking takođe besplatno. Možete omladinsku karticu vezati za PayPal i naravno možete uplatiti iznos koji Vi želite u Vama najbližoj filijali Erste Banke. Pozdrav

 88. Poštovanje,
  koristim vašu “poklon karticu” za plaćanje. To je sve uredu. E sad, primio sam nekoliko uplata na pay pal nalog i trenutni status je “Pending balance” gde mi piše da će kroz 30dana biti “Available balance”. Da li to znači, kada mi se sredstva oslobode na paypalu, da ne mogu da izvšrim transfer na Visa karticu ili neki vaš drugi račun koji imate u ponudi ? Srdačan pozdrav.

 89. Pozdrav, danas sam uzeo Visa Poklon Karticu i verifikovao sam je (dobio sam kod od4 cifre), pokusao sam da uzmem igru na Steam-u ali nije prihvatalo. Ne znam u cemu je problem ?

 90. Imam Erste Visa poklon karticu od februara ove godine, cesto je koristim, jer radim na internetu, a takodje imam i tekuci racun u vasoj banci. Nikako ne mogu da nadjem nacin da prebacim novac sa mog tekuceg racuna, na ovu poklon karticu preko Netbankinga. Kada udjem u Interne naloge i pokusam da unesem sesnaest cifara koji jedino postoje na kartici (ne racunam onaj trocifreni pozadi), nece da mi se ukuca zadnja cifra. Ovde kao da nema opcija za prebacivanje novca na poklon karticu. Molila bih Vas da mi pojasnite kako da prebacim novac na ovu karticu, jer mi je hitno potrebno, da ne bih svaki cas isla u banku.

  • Draga Aleksandra, pre svega trebali biste VISA poklon karticu vezati za svoj JMBG (u filijali). Nakon toga, Vašu poklon karticu ćete videti prikazanu u Netbankingu. Sada sa Vašeg tekućeg računa možete jednostavno prebaciti sredstva na poklon karticu putem “Prenosa između računa” koji se nalazi u levoj koloni kada kliknete na tab transakcije.
   Pozdrav

 91. Koliko razumem MasterCard omladinsku karticu (troskovi odrzavanja 0 din) mogu da povezem sa paypalom? Zanima me kako se uplacuje novac na karticu i kako se dalje taj novac prenosi na paypal? I da li uplacen novac mora da bude u evrima ili moze u dinarima?

  • Dragi Sale, MasterCard omladinsku karticu možete vezati na PayPal. Novac ne prebacujete na PayPal već karticu vežete za Vaš nalog a prilikom plaćanja Vi koristite pristupne šifre sa PayPala a sredstva se skidaju sa kartice koju ste vezali za nalog. Novac koji uplaćujete na omladinski račun mora biti u dinarima jer je račun dinarski.
   Pozdrav

 92. Otvorio sam omladinski racun u erste banci, kartica stize za 2 nedelje. Da bih potvrdio svoj PayPal nalog, uplacujem 1.5e. Na koji nacin vrsim uplatu, da li to moze na licu mesta kod vas u banci, i da li taj novac uplacujem u dinarskoj valuti?

  • Dragi Miki, kada dobijete karticu, uplatite na omladinski račun 1,5 evro u dinarskoj protivvrednosti (možete i malo više zbog kursnih razlika). Zatim vežite Vašu karticu za PayPal nalog. Tada će Vam PayPal rezervisati taj iznos. Rezervacijom 1.50 EUR na računu, dobijate jedinstveni PayPal kod koji je potrebno uneti kako bi se verifikacija kartice uspešno izvršila.
   PayPal kod koji treba da unesete možete videti u Netbanking-u, u pregledu transakcija kartice koja je vezana uz PayPal nalog. Transakcija i kod će biti prikazani u roku od 24h do 48h. Ukoliko vam je PayPal kod hitno potreban, možete kontaktirati Banku na telefone 0800 201 201 (besplatan sa fiksnog telefona) i 060 79 79 000 ili na e-mail adresu info@erstebank.rs.

 93. Postovani,
  pre nekoliko dana sam dobio obavest od banke da mi istice kredit-dozvoljenno prekoracenje po racunu br….
  I jos …..obavestavamo Vas da moj TR treba da bude u + saldu najmanje jedan dan pre pocetka koriscenja novog dozvoljenog prekoracenja.
  Molim objasnjenje,sta se dogadja u suprotnom ako ne budem u + saldu???
  Sta i koliko gubim od dosadasnjih prava kao Vas klijent
  Vi to vidite i mozete da mi pojasnite sta ce biti ako ne BUDE + stanje i kako premostiti situaciju
  S postovanjem
  Hvala

  • Dragi Ivane,
   dana kada Vam ističe dozvoljeno prekoračenje, stanje na računu bi trebalo da bude pozitivno- ukoliko nije obračunava se kamata na nedozvoljeno prekoračenja 4% na mesečnom nivou.
   Takođe, ukoliko stanje na računu nije u plusu, nećete moći određeno vreme da dobijete novo dozvoljeno prekoračenje, kao ni čekove građana. Dozvoljeno prekoračenje se ne produžava automatski već je potrebno da ponovo podnesete dokumentaciju.
   Pozdrav

 94. poštovani, kad ćete uvesti android aplikaciju za plaćanje računa , praćenja stanja i ostalog? Mnoge banke su uvele (intesa, unicredit) i povoljnije su od vas i za vodjenje računa i imaju više bankomata. Još jedno pitanje, zašto ne rade bankomati na maxi diskontima?ukoliko je to na duži rok moraću da promenim banku, jer me stvarno nervira da plaćam 100 din svaki put proviziju na drugim bankomatima.

  s poštovanjem,

  • Dragi Damire, android i iOS aplikacije su u završnoj fazi izrade tako da ih možete očekivati za par nedelja. Svi Multicard bankomati (samim tim i oni postavljeni u Maxi diskontima) bi trebali sutra do kraja dana da počnu sa radom bez prekida. Došlo je do problema u radu, ali već sada veći deo mreže bankomata radi bez problema… Pozdrav

 95. Nemogu da uplatim depozit za izdavanje NETELLER Net+card,plastična.Da li se ovaj sajt vodi kao nepoželjan.Ponavljam u pitanju je depozit za izdavanje /fizičke/ platne cartice. Pozdrav

 96. Kako i gde bih mogao da uplatim, gift karticom, na racun u Austriji?

  • Dragi Nenade, gift karticom možete plaćati robu i usluge na internetu (i firmama registrovanim u Austriji). Ukoliko želite da prebacite novac na račun otvoren u Austriji, potrebno je da odete do bilo koje filijale Erste Banke i sa Vašeg deviznog računa prebacite sredstva. Pozdrav

 97. Da li može dete od 14,5 godina da otvori paypal i da dobije svoju karticu kako bi narucivalo stvari sa interneta? MOZETE li mi objasniti proces, hvala.

 98. Kartica je VISA ELEKTRON poklon kartica. Moj JMB 1007960710329

 99. Da li se makar okvirno zna datum kada ce biti omoguceno primanje novca na PayPal nalog iz inostranstva? Hvala unapred na odgovoru.

 100. Imam samo jedno pitanje.. pre 3-4 dana sam povezao karticu sa PP i ja izgleda ne znam da pogledam svoju transakciju i ne znam da nadjem taj kod.. Kada kliknem na TAB Transakcije on mi otvori nalog za placanje. Sta tacno treba da uradim?
  Pozdrav.

  • Dragi Đorđe, PayPal kod koji treba da unesete možete videti u Netbanking-u, u pregledu transakcija kartice koja je vezana uz PayPal nalog. Kada uđete u listing računa VISA poklon kartice u opisu transakcije kojom Vam je rezervisano 1,5 EUR stoji i četvorocifreni kod.
   Ukoliko imate problema da pronađete kod pozovite nas na telefon 021/677-21-16.
   Pozdrav

 101. Draga Višnja, najbolje bi bilo da kontaktirate naše kolege iz filijale u Budvi na telefon:+382 (0)33 403 844. Erste Banka u Srbiji i Crnoj Gori iako deo jedne bankarske grupe (Erste Grupe) posluju po različitim procedurama i pravilima. Pozdrav

 102. Da li moze da se podize novac sa omladinske kartice npr?

 103. Poštovani,
  meni na net bankingu piše izveštaj da mi je skinuto sa računa 1,5 Eu za verifikaciju. Izveštaj mi je stigao istog momenta kada sam pokrenuo verifikaciju. Mene zanima da li se iz onoga koda koji stoji u opisu izvlače te 4 cifre potrebne za verifikaciju kartice ili će nešto drugo?
  Ako je ovo prvo slučaj, meni ne radi jer na paypal nije htelo da mi prihvati cifre iz tog koda.
  Hvala Unapred.

  • Dragi Jovane,

   Da, te četiri cifre su iz koda iz opisa. Ukoliko imate problem prilikom unosa cifara nazovite 021/677-21-16, naše kolege će vam pomoći i reći tačan kod za verifikaciju.

 104. Pri registraciji na Paypal i pokusaju verifikacije kartice, tražena mi je šifra od 4 cifre, ne znam gde to da nađem a nemam netBanking. Za registraciju sam koristio Visa poklon karticu. Kako da dođem do šifre? Hvala.

 105. dali mozete da proverite kako je unesena imejl adresa posto kartica nece da radi ?

 106. Jel moze da se koristi visa internet kartica?

 107. Imam vasu visa electron karticu koja nema mogucnost placanja preko interneta (potrebna mi je za paypal),hteo bih da izvadim visa poklon karticu,pa me interesuje da li nju mogu da dopunjavam preko svog licnog racuna preko net bankinga ili moram svaki put da uplacujem licno na salteru banke i koliko maksimalno mogu da podignem para sa nje ako mi je ostalo kusura od kupovine?

  • Dragi Igoce,

   Kada budete uzimali Visa poklon karticu, vežite je za svoj JMBG (naglasite tako kolegama u filijali) kako bi Vam se ta kartica prikazivala u Netbankingu. Na taj način, možete u svakom momentu da prebacujete sredstva sa svog tekućeg na račun VISA poklon kartice. Maksimalan iznos koji možete da podignete na šalteru je 500 RSD (na bankomatu ne možete da podižete novac sa Visa poklon kartice jer ne postoji PIN vezan uz tu karticu). Pozdrav

 108. imam karticu tekuceg racuna i treba da dobijem novac iz inostranstva kako da ga dobijem dali treba da imam paypal i kako se on koristi ???

  • Dragi Stefane,

   preko PayPala još uvek ne može da se prima novac iz inostranstva. Da biste dobili novac iz inostranstva potrebno je da imate otvoren devizni račun, a pošiljaocu novca je potrebno da pošaljete SWIFT i IBAN kod banke kod koje imate devizni račun i neke vaše lične podatke. Da biste podigli taj novac sa računa potrebno je da priložite dokaz na osnovu čega ste dobili/zaradili novac (ko vam je i zbog čega poslao novac) . Provizija banke na ovu transakciju se plaća 0,40% a minimum je 500 RSD.

   U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja slobodno nas možete kontaktirati putem mail-a na info@erstebank.rs ili na brojeve Kontakt centra Erste banke 0800/ 201 201 (besplatan poziv sa fiksnog telefona u Srbiji) ili na 060 79 79 000 za pozive sa mobilnog telefona (po tarifi mobilnog operatera) koji su Vam na raspolaganju radnim danima od 8h do 19h i subotom od 8h do 14h.

 109. Napravio sam racun u banci imam 17 god to je taj mladalacki dali ja dobijam karticu i ako imate link kartice i za koliko cu dobiti napravio sam 28 .1

 110. Hteo sam da napravim account na paypallu al ste mi dali ladno Maestro sa kojim ama nigde nista ne mogu da kupujem preko interneta….

  Kako to da ispravim? Treba da idem do banke da trazim drugu ?

  • Poštovani Slobodane, nažalost imamo samo Maestro karticu koja je vezana za devizni račun.
   Možete da izvadite MasterCard omadinsku karticu (ukoliko imate do 27 godina) ili Visa poklon karticu kojom možete da plaćate preko interneta ali su obe te kartice vezane za dinarski račun. Pozdrav

 111. postovanje ,prilikom verifikacije vis poklon kartice sam nekoliko puta ukucao pogresnu kombinaciju od 4 broja i sad mi je zakljucana kartica ,pay pal mi ne dozvoljava da je re
  gist
  rujem ,ima li pomoci ili moram da izvadim novu karticu? hvala

 112. Da li je podizanje novca sa paypal racuna sada omoguceno?

 113. Postovanje,
  sluzbenik banke mi je dao pogresan PayPal kod tako da mi je visa poklon kartica blokirana.Sta sada da radim da bih deblokirao karticu a moja greska nije?

 114. Postovani, ukoliko ne postoji mogucnost podizanja, kako je moguce iskoristiti novac koji vam iz inostranstva stigne preko paypal-a? Hvala unapred.

 115. Draga erste banko hteo bih da uzmem visa poklon karticu da kupujem preko interneta pa me zanima da li mogu da kupim nesto sto je u evrima i ako imam dinare na kartici

 116. Da li mogu da koristim visa electron karticu za placanje preko interneta?

 117. Kako da izvrsim transakciju sa svog omladinskog racuna na paypal? Napravila sam nalog i dobila kod. Hvala

  • Poštovana Teodora,

   Kreiranjem PayPal naloga Vi ste vezali svoju karticu i račun za PayPal. Tako da sada plaćate robu i usluge na internetu sa svojim PayPalom a automatski se zadužuje Vaš omladinski račun. Dakle kada odlučite da nešto platite na internetu, izaberite plaćanje preko PayPala i upisujete podatke sa svog PayPal naloga. Nadam se da smo Vam pomogli. Pozdrav

 118. Vezano za Pay pal
  Molim Vas da mi protumacite ovo saopstenje NB: pise, izmedju ostalog: “Чланом 32. овог закона омогућено је да резиденти преко тог сервиса врше наплату из иностранства и плаћање према иностранству у девизама по основу продаје, односно куповине робе и услуга са нерезидентима.”
  Zar ne bi trebalo da znaci da je moguce i placati i primati novac preko pay pala? Hvala unapred, veoma mi je bitno, a verujem i mnogima, da konacno “proradi” isplata preko Pay Pala.

  • Draga Suzana,
   Potrebno je da sam PayPal omogući prijem novca. Poslednja informacija iz medija je da će delegacija PayPala doći u Srbiju u maju kada će razgovarati sa predstavnicima domaćih institucija kako bi se pronašlo rešenje za puštanje opcije prijema novca preko ovog servisa. Pozdrav

 119. Otvorio sam juce omladinski racun (MasterCard omladinska kartica) i posto je potrebno 10-ak dana da se napravi kartica dobio sam neku privremenu i receno mi je da ta privremena moze da se koristi za 24 sata za internet (naravno ne moze za bankomat jer je papirna) dok MasterCard ne bude gotova. Posle 24 sata sam probao da napravim nalog na paypal ali trazi mi “Credit card number”, “Expiration date” i “CSC” (koliko sam skontao to su zadnja 3 verifikaciona broja). Problem je sto nemam nista od toga na ovoj privremenoj da mogu da popunim podatke i to nije samo za paypal, to je tako za sve sajtove na kojima moze da se kupuje. Kako onda tacno ja mogu da koristim za internet ovu privremenu kad na njoj ima samo broj racuna, a nema druge podatke?

  • Dragi Dušane, nažalost ove podatke koji su Vam potrebni za registraciju na PayPall dobijate tek kad Vam se uruči kartica, a ne može ni Banka iz sistema da izvuče ove podatke dok Vam ne bude gotova kartica. Ako Vam je kartica za internet plaćanja potrebna što pre preporučujemo da izvadite Visa Electron poklon karticu koja je nepersonalizovana, tako da se dobija na licu mesta u filijali i funkcioniše po principu prepaida. Pozdrav

 120. Poštovani,
  izvinite ako ponavljam pitanje, ali ih ima doosta :)
  Kod Vas sam otvorio omladinski račun. Dobio sam VISA electron karticu. Citajuci sam video da paypal ne podržava tu karticu. Koja je razlika izmedju electron i poklon kartice? Koja je procedura otvaranje VISA poklon kartice?
  Hvala puno!

  • Dragi Kristijane, verovatno ste u nekom ranijem periodu otvorili omladinski račun jer omladinci već neko vreme pri otvaranju računa dobijaju MasterCard. Visa Electron kartica je vezana za Vaš dinarski tekući račun i pomoću nje možete podizati gotovinu i plaćati robu i usluge širom zemlje i sveta na svim mestima sa znakom VISA Electron, u visini raspoloživih sredstava na Vašem tekućem računu. Ne možete je koristiti za kupovinu preko interneta. Visa Electron poklon kartica je međunarodna platna kartica koja se može koristiti za plaćanje roba i usluga u prodavnicama u zemlji i inostranstvu, kao i putem Interneta, Dakle razlika je u tome što se Poklon kartica može koristiti za plaćanje putem interneta. Više o ovoj kartici možete pogldati ovde http://www.erstebank.rs/rs/Stanovnistvo/Kartice/visa/VISA_poklon_kartica
   Poklon kartica je nepersonalizovana tj ne ide na ime tako da je dobijate na licu mesta u filijali. Pozdrav

 121. Da li se mogu otvoriti 2 paypal naloga sa jedne kartice?

 122. Račun sam otvorio pre 3,4 dana. Baš sam tada pitao da li ću dobiti masterCard, ali su mi rekli da tu karticu dobijaju samo oni koji su u radnom odnosu (ili tako nesto).

  • Dragi Kristijane, najbolje bi bilo da u filijali u kojoj ste otvorili omladinski račun proverite zašto niste dobili omladinsku master karticu, pa ako je došlo do propusta može da se naruči nova kartica. Omladinski račun možete otvori jedino ako imate između 16 i 27 godina. Možda su Vam u filijali greškom otvorili običan tekući račun uz koji ide Visa Electron ili je greškom naručena Visa Electron ali svakako proverite u filijali. U međuvremenu, kao što smo predložili u prethodnom odgovoru za kupovinu preko interneta možete izvaditi VISA poklon karticu. Pozdrav

 123. Hvala na savetu. Pozdrav

 124. Zanima me da li paypal nalog mora da se vodi na ime sa kartice?

  • Draga Jelena, ne mora. Za registraciju na PayPal potrebna vam je email adresa i lični podaci, a tek u drugom koraku dodajete karticu po želji. Npr naša Visa poklon kartica je nepersonalizova (ne vodi se na ime) a možete je koristiti za PayPal. Pozdrav

 125. Pozdrav, imam 18 godina. Hteo bih da napravim PayPal nalog. Za to mi je potreban Omladinski racun, zar ne? E sad, da li trebam da otvorim dinarski ili devizni racun? Hvala unapred na odgovoru.

 126. Poštovani, čemu služi paypal ako već preko nekih kartica se može kupovati online, npr raiffeissen ima Visa virtuon i dobro radi kupovina preko amazona i dostava na adresu je ok… U čemu je onda prednost Visa poklon Vaše kartice u saradnji sa paypalom?

  • Dragi Radojice,
   Visa poklon kartica se isto tako može koristiti za internet plaćanja kao i kartica koju ste spomenuli, tj. može se koristiti za kupovinu roba i usluga na svim sajtovima koji primaju Visa kartice. PayPal je internacionalni servis za elektronsku trgovinu, plaćanja i transfere novca koji je široko rasprostranjen i omogućava Vam da na nekim sajtovima koji npr. ne primaju Visu ali primaju uplate preko paypala, platite uslugu ili robu koju želite da kupite. Na PayPal možete registrovati bilo koju karticu za internet plaćanja koju je PayPal odobrio na svom servisu. Takođe PayPal kupcima i samim trgovcima osigurava, pojednostavljuje transakcije itd. Nadam se da smo vam pomogli. Pozdrav

 127. imam master card karticu, mislim da je studentska ili omladinska ako je to isto i napravio sam nalog na paypall verifikovao, sve odradio, ali kada udjem na nalog ne vidim nikakva sredstva, pa me zanima kako to da resim. Hvala u napred.
  Samo zelim da iskljucim mogucnost da nemam sredstava na kartici, sigurno imam, danas sam proverio u banci..

  • Dragi Nikola,
   Registracijom na PayPal „vezujete“ svoju karticu za paypal nalog. Međutim, ne možete videti stanje na samoj kartici. Kupovinom na internetu preko paypala zadužujete svoj paypal nalog i istovremeno karticu i u tom slučaju možete videti stanje samo transakcije koju ste obavili.

 128. Pozdrav, zanima me kako da otvorim omladinski racun kod vas , da bih mogla da imam PayPal karticu?Imam 21 godinu. Gde treba to da se uradi i koliko se naplacuje?
  Hvala.

 129. Otvorio sam i povezao PayPal sa svojom debitnom karticom. Medjutim, PayPal mi je izgleda samo povezan sa dinarskim racunom, jer kad god pokusam da kupim nesto (sa Ebay-a npr.) nudi mi samo da platim preko dinarskog.
  Jel postoji opcija da PayPal account vezem za devizni racun, jer je neekonomcno da sad menjam evre sa deviznog u dinare, pa onda kada kupim nesto na Ebay-u, te dinare u dolare.
  Hvala.

  • Dragi Luka, PayPal se povezuje preko (broja) kartice sa računom. Kada ste inicijalno otvarali PayPal nalog vezali ste ga sa svojim karticom koja odgovara dinarskom računu. Možete dodavati (vezivati) nove kartice na svoj PayPay nalog.
   Uz devizni račun se dobija Maestro kartica http://www.erstebank.rs/rs/Stanovnistvo/Kartice/MasterCard/Maestro_kartica kojom možete plaćati robu i usluge i preko interneta gde god da je istaknut znak za Maestro. Međutim PayPal ne podržava Maestro kartice tako da nažalost ne postoji opcija da vežete svoj devizni račun za PayPal nalog.
   Što se tiče kursnih razlika, dolari u evre se menjaju po kursu VISA ili MasterCard-a (u zavisnosti od kartice) a evri u dinare po kursu Erste Banke za taj dan.

 130. napravio sam racun u banci 28.01 ove godine i rekli su da cu za 10 do 15 dana dobiti karticu na kucnu adresu ja jos nista nisam dobio da li znate o cemu je problem ???

 131. Možete mi reći da li još uvek imate filijalu u Kragujevcu i na kojoj adresi se nalazi, pošto na adresi koja je navedena na sajtu nema Erste banke, a u pitanju je adresa Kralja Petra I 5. Moja sestra je proveravala i tvrdi da se više banka ne nalazi na toj adresi. Takođe smo zainteresovani za omladinsku karticu zbog korišćenja PayPal, pa me interesuje da li postoji neki određeni iznos koji mora u startu da se uplati na račun?

 132. Ocajnicki drazim pravu informaciju i nailazim a razne odgovore ali me samo zbunjuju.
  da li vi mozete da mi kazete kako to zaista funkcionise.
  zelim da kupim nesto sa ebay-a i naravno placa se u dolarima, koja kartica je najbolja za placanje da se izbegnu dvostruke i trostruke konverzije ili je to neizbezno ?
  i da li jednostavno postoji mogucnost da se otvori devizni racun sa dolarima i platim nesto sto se placa dolarima?
  hvala

  • Dragi Aleksa, možete da otvorite devizni račun u dolarima, a odgovarajuća kartica koja se dobija uz devizni račun u Erste Banci je Maestro kartica http://www.erstebank.rs/rs/Stanovnistvo/Kartice/MasterCard/Maestro_kartica
   Maestro kartica može da se koristi za plaćanje robe i usluga preko interneta na svim mestima gde je istaknut znak da se može koristiti Maestro. Na taj način plaćate direktno u dolarima. Što se tiče kursnih razlika, dolari u evre se obračunavaju po kursu kartičarske komapanije (MasterCard, Visa i sl. ), a evri u dinare po kursu banke za taj dan. Nadamo se da smo Vam pomogli. Pozdrav

 133. Zanima me da li imate informacije kada ce biti odobreno od strane Paypala koriscenje racuna u svrhe primanja novca, uplacivanja iz inostranstva?

  • Dragi Siniša,
   Za sada ne postoje takve informacije. Potrebno je da sam PayPal omogući prijem novca. Svakako ćete saznati u medijima kada se omogući puštanje opcije prijema novca preko ovog servisa. Pozdrav

 134. Zdravo imam pitaje treba da dobijem novac iz poljske imam omladinsku karticu jel posaljem toj osobi broj sa kartice i on uplati novac ili ???

  • Dragi Stefane, da biste primali uplate iz inostranstva potrebno je da otvorite devizni račun. Otvaranje deviznog računa je besplatno, a pošiljaocu novca je potrebno da pošaljete SWIFT i IBAN kod banke i vaše lične podatke. Da biste podigli taj novac sa računa potrebno je da priložite dokaz na osnovu čega ste dobili/zaradili novac. Provizija banke na ovu transakciju se plaća 0,40% a minimum je 500 RSD.

 135. Поздрав!
  Интересује ме колико времена треба да прође да би се добила омладинска картица,да ли се добија истог тренутка када се картица затрази или се добија након неког периода?

 136. Pozdrav,Imam 28 godina i interesuje me iskljucivo placanje u dolarima…Da li je potrebno samo da otvorim racun kod vas,uplatim recimo 100 dolara na taj racun,dobijem karticu i krenem sa placanjem preko paypal-a ili je procedura nesto komplikovanija? Hvala unapred

 137. Zaboravih :) I koju karticu mi preporucujete na osnovu mojih potreba…

 138. Znaci ja ako otvorim racun kao novi klijent Erste Banke dobijam istog dana poklon karticu kako bih kupovao na paypal?

  • Dragi Nenade, ne morate da otvorite račun u Banci, možete samo da izvadite Visa poklon karticu (naknada za izdavanje ove kartice je150 dinara). Visa poklon kartica se izdaje na licu mesta i funkcioniše po principu prepaida tj. unapred stavljate onoliko sredstava koliko želite da potrošite. Sa ovom karticom možete kupovati na internetu i koristiti je za PayPal. Prilikom registracije na PayPal biće Vam potreban kod (za tačan kod kontaktirajte Banku na 021/677-21-16). Pozdrav

 139. Imam jedno jednostavno pitanje.Jos malo pa postajem punoletan i slucajno sam nasao neke sajtove na kojima se radi o internet zaradi.Zaradio sam odredjenu svotu novca isplate sajtova se vrse preko PayPal-a, ako bih otvorio MasterCard omladinsku karticu u vasoj banci da li bih mogao da uradim transfer novca sa PayPal-a na MasterCard omladinsku karticu? Hvala na odgovoru unapred!!!

  • Dragi Danijele,

   za sada još uvek nije moguće primanje uplata preko PayPala, što nije povezano sa samom bankom. PayPal još nije omogućio da uplate mogu da legnu na PayPal nalog, a samim tim ne mogu ni da se prebace na račun banke sa PayPal naloga.

   Prema našim informacija radi se na tome da PayPal uvede u Srbiju i primanja uplata preko ovog servisa i čim to bude omogućeno svakako će se odmah pojaviti u vestima. Pozdrav

 140. Dobar dan

  Iz pitanja i odgovora saznala sam da je provizija 1,5e a da ne moram otvarati devizni racun za paypal vec ce se provizija iz dinarske protivvrednosti konvertovati u evre, ako ne gresim? Interesuje me, da li svoju platnu karticu erste banke nekako mogu da prebacim na master card omladinsku karticu posto uskoro upisujem fakultet i nadam se da je to moguce, jer kada sam prosle godine otvarala racun u vasoj banci, ponudjena mi je ista (koju sam odbila jer sam bila zaposlena, mada ne mislim da je to bio logican razlog..) i koliko se secam konkretno samo za nju provizija se ne placa, jasno mi je da bi se uz PayPal nalog placala. Unapred hvala

  • Draga Olivera,

   Ukoliko Vam je potrebna kartica za internet plaćanja i PayPal možete uzeti i Visa poklon karticu http://www.erstebank.rs/rs/Stanovnistvo/Kartice/visa/VISA_poklon_kartica Naknada za izdavanje ove kartice je 150 dinara, a dobija se na licu mesta u filijali jer je nepersonalizovana, a funkcioniše po principu prepaida. Ukoliko baš želite omladinsku MasterCard karticu, potrebno je da otvorite omladinski račun. Ne postoji mogućnost da svoju aktuelnu karticu zamenite za ili izvadite samo omladinsku karticu već je potrebno da biste dobili omladinsku karticu otvorite omladinski račun. U tom slučaju možete ugasiti svoj postojeći tekući račun ali ni ne morate (U slučaju da nemate promet po tekućem računu veći od 1000 dinara nećete plaćati održavanje računa). Otvaranje i održavanje omladinskog računa je bepslatno, a besplatno je i izdavanje omladinske kartice ali biste na njeno izdavanje morali da čekate 2 nedeje. Predlažemo da se ipak na licu mesta u filijali raspitate o svim ovim mogućnostima.

 141. I da, imam preko 16 i ispod 26 godina.

 142. Postovani,
  izvinjavam ako postavljam pitanje koje je vec postavljeno, ali zanima me koja je procedura za otvaranje omladinskog racuna i koliko je vremena potrebno za dobijanje kartice? Da li isti dan kada otvorim racun, mogu da uplatim nesto preko interneta?
  Hvala na odgovoru unapred. Pozdrav!

 143. Danas sam Dobio MasterCard Omladinsku karticu,i imam problema da je postavim na paypal,dobijam ovakvu poruku ”The bank that issued your card didn’t approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.”

  • Dragi Luka,

   jedna od mogućnosti zbog čega transakcija može da bude odbijena je u slučaju nedovoljno sredstava na računu. Da biste kreirali nalog na PayPalu potrebno je da imate oko 300 dinara na računu. 1 $ se naplaćuje od strane Paypala za kreiranje naloga (registracija), a za verifikaciju naloga račun Vam se zadužuje za 1,5 eur. Kada Vam se skine i 1,5 eur sa računa, kuca se jedinstveni kod koji se dobija od banke. Na taj način verifikujete nalog – potvrđujete da ste to Vi i na račun Vam se vraća tih 1,5 eur. Bez obzira na to što Vam se sredstva za verifikaciju vraćaju potrebno je da ih imate na računu prilikom kreiranja naloga. Kao što smo rekli ovo može samo da bude jedna od mogućnosti zbog čega transakcija nije uspela. Da biste proverili tačno o čemu se radi molimo Vas da kontaktirate naš Kontakt centar na 0800/201 201 (besplatan poziv sa fiksnog telefona) ili na 060 79 79 000 za pozive sa mobilnog telefona (po tarifi mobilnog operatera)

 144. Da bih izvadio sve to, jel trebam imati stalan posao?

 145. Podizanje novca za sada nije omogućeno.

  Koji su razlozi u drzavi danskoj u eri internet placanja,kupovine i ostalog da se gore navedeno i kopirano sa vaseg info.sajta transakcije ne mogu raditi kao u drugim zemljama…Molim objasnjenje i da se isto resi na povoljan nacin ili cu prebaciti sredstva u susednu drzavu i otuda podizati i kupovati sa drugim karticama
  hvala

  • Poštovani Ivane, podizanje novca nije omogućeno iz razloga što PayPal još uvek nije omogućio podizanje novca preko ovog servisa u Srbiji. Prema našim saznanjima radi se na tome da PayPal uvede u Srbiju i primanja uplata i čim to bude omogućeno svakako će se informacija odmah pojaviti u vestima. Pozdrav

 146. Pozdrav, izvinjavam se ako je neko vec postavio ovo pitanje, ali ja sam cuo da preko paypal-a, u Srbiji, se moze samo PLACATI, da se ne mogu PRIMATI pare i povlaciti te iste pare na bankovne racune u Srbiji. Da li je to tacno?
  I ako nije. Kolika je provizija u vasoj banci kada se , npr, povuce svota od 1000 eura sa paypala na devizni racun Erste Banke?
  Hvala…

 147. Dali je moguce dopuniti pej pal racun sa pej pal kartica.

 148. Ja sam kod vas otvorila omladinski racun,i nakon otvaranja sam dobila privremenu karticu..Ja sam otisla u banku da vidim da li moze da se podigne novac,ali medjutim su mi rekli da ne mogu da podigne,jer nije uplaceno…. i za koliko dana treba da se preuzme platna kartica..

 149. pa, dobro da li ja mogu otvoriti PayPal račun kod vas, jer je u pitanju samo uplata,( Hrvatska) ali, nemam kod vas ni kerticu?

 150. Pozdrav imam jedno pitanje kada probam da kupim nesto na internetu izbaci mi ovo http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fprntscr.com%2F4eaq0h&h=cAQE-scrf
  inace kartica je visa electron pa jel moze pomoc zasto mi izbaci ovo zasato nmg da kupim to sto ocu ?

 151. Imam otvoren omladinski racun i MasterCard karticu.
  Na koji nacin mogu da uplatim novac na svoj racun, i da li mogu da obavljam kupovinu na Steam-u pomocu ove MasterCard kartice?

  • Dragi Miloše,

   novac na svoj račun možete uplati na šalteru u filijali. MasterCard Omladinsku karticu možete koristiti za internet kupovinu, a takođe moguće je da sa njom kupujete i na Steamu. Da bi transakcija bila uspešna morate da imate 3% više sredstava na svoj kartici. Pozdrav

 152. Pozdrav! Ima li kakvih novosti, suska li se sta da li ce paypal uskoro promeniti sta u vezi primanja novca u srbiji putem njihovog servisa?

  • Dragi Srđane, poslednja informacija koja se pojavila u medijima i na zvaničnom sajtu PayPala je da će građani Srbije od 8. oktobra moći putem svojih PayPal naloga da primaju novac iz zemlje i inostranstva.

 153. Svarsenoooooo!koliko je to dobra vest. ulepsali ste mi vece :D hvala vam na informaciji

 154. Imam otvoren omladinski racun kod vas , pa me zanima koja je minimalna uplata na racun?

 155. Zanima me,moram li biti u radnom odnosu ako zelim da otvorim omladinsku karticu?

 156. Da li je na maestro karticu, koja se dobija uz devizni racun, moguce primati uplate iz inostranstava? Konkretno, zaradio sam neki novac na internetu, koji se trenutno nalazi na ewalletu kompanije za koju sam odradio neki poslic. Oni imaju opciju da uplate taj novac na karticu koju navedem u nalogu. Srbija se nalazi medju ponudjenim zemljama u koje oni mogu da salju novac. Ako to nije moguce na maestro krticu, da li je moguce na neki drugi nacin. Ostvarena zarada je inace u dolarima.

  • Dragi Bojane, nažalost ne mogu se primati uplate na Maestro karticu ali možete primati doznake direktno na svoj devizni račun. Pošiljaocu novca je potrebno da pošaljete SWIFT i IBAN kod banke kod koje imate devizni račun i Vaše lične podatke. Da biste podigli taj novac sa računa potrebno je da priložite dokaz na osnovu čega ste dobili/zaradili novac (ko vam je i zbog čega poslao novac). Provizija banke na ovu transakciju se plaća 0,40% a minimum je 500 RSD.

 157. Imam 13 godina uskoro punim 14 interesuje me dali mogu da dobijem kreditnu karticu sa svim podacima moji roditelji se slazu sa tim.zanima me kartica preko koje mogu da kupujem preko interneta naprimjer master card.

  • Dragi Borise,
   Nažalost, ne postoji mogućnost da sa 13 ili 14 godina dobijete bilo kakvu karticu, takođe ne postoji mogućnost ni da Vas roditelji ovlaste na svoje kartice. Prvu karticu kao omladinac, Omladinsku MasterCard karticu, možete da dobijete sa 16 godina ukoliko izvadite ličnu kartu sa 16 godina.

 158. Pozdrav,
  Bavim se internet poslovima i treba da primim odredjenu svotu novca na svoj PayPal account. Imam racun u Vasoj banci, i omladinsku MasterCard. Pitanje je da li ja tu karticu mogu da prijavim u “add credit card” i da obavim internet kupovinu sa tim parama koje primim iz Amerike, jer ne postoji jos varijanta podizanja novca preko PayPal-a?
  Hvala unapred,
  S’postovanjem, Sasa.

  • Dragi Saša, ne postoji mogućnost ni da primite taj novac na svoj PayPal nalog ako ste registrovani iz Srbije. Početak primanja uplata u Srbiji preko PayPala najavljuje se za 8. oktobar.

 159. I zaboravio sam da pitam, da li mozda ima opcija podizanje novca sa Skrill accounta u Erste banci.
  Pozdrav, Sasa

 160. Paypal je objavio da ce 8. oktobra odobriti opciju primanja novca za gradjane Srbije. Da li ce biti promene oko platnih kartica na koje mogu da lezu sredstva iz inostranstva preko Paypala? Tj da li ce na Omladinsku karticu moci da se prima novac iz drugih zemalja?

  • Dragi Miloše,

   ne bi trebalo da bude promena, tj. Omladinsku karticu moći ćete da koristite i za primanje novca.
   Procedura prijema novca neće biti ništa drugačija od slanja, tj. korisnik PayPal naloga ne treba da uradi ništa dodatno kako bi aktivirao ovu opciju. Treba imati u vidu da će PayPal za primanje novca naplaćivati određenu proviziju.

 161. Student sam, izradio bih ovu karticu za podizanje novca preko paypala(evro i americki dolar).
  Koja je procedura za to,i kolike su provizije za to u vasoj banci?

 162. Postovani,
  Mozete li mi reci da li se placa provizija (i koliko) ukoliko sa svog dinarskog racuna prebacim novac na svoju visa poklon karticu koja je vec vezana za moj nalog? Pitanje se odnosi na net banking, hvala.

  • Dragi Nikola, prenosi između računa, interno u okviru Erste Banke, sa tekućeg računa na
   Visa Poklon karticu su bez provizije osim ukoliko je prenos sa kreditne kartice (u tom slučaju je provizija je 2%)

 163. Kod vas imam racun kaoi kreditnu karticu , dali mogu preko paypala da primam novac iz Amerike i da ovde podizem

  • Poštovani Nenade,

   posle kratkog vremena, ponovo je ukinuta opcija primanja novca preko PayPala za Srbiju. Za primanje novca uvek možete otvoriti devizni račun i na taj način primati devizne doznake.

 164. Da li je moguce otvoriti paypal karticu ako niste punoletni?I sta je sve potrebno u tom slucaju?

 165. Treba mi paypal nalog – nemam kod Vas ni jednu karticu.Molila bih da mi odgovorite koja je procedura da otvorim karticu koja je najpovoljnija za placanje putem interneta, i koja ce biti povezana sa mojim paypal nalogom i koje su uslovi koriscenjea i cene usluga banke. Zahvaljujem s postovanjem!

 166. Pozdrav,

  Na vasoj adresi za kreiranje racuna https://otvaranjeracuna.erstebank.rs/ ne mogu da izaberem Visa Poklon Karticu koja mi je potrebna za PayPal nalog,da li postoji neka online procedura koju sam prevideo ili bolje receno kako da porucim Visa Poklon karticu uz otvoreni dinarski racun na https://otvaranjeracuna.erstebank.rs/?

  Hvala unapred!

  • Dragi Vladimire, Visa poklon kartica nažalost nije predviđena za onlajn kreiranje računa, iz razloga što je ta kartica nepersonalizovana i nije povezana sa tekućim računom. Od kartica koje možete korsititi za internet plaćanja a koje su predviđene za onlajn kreiranja računa su Omladinska MasterCard kartica i MasterCard Gold kartica, kao i Maestro kartica povezana na devizni račun (ova kartica može se koristiti za onlajn plaćanja, ali ne može za PayPal) U slučaju da i dalje želite Visa poklon kraticu možete je izvaditi u najbližoj filijali na licu mesta. Naknada za izdavanje je 150 dinara a na karticu uplaćujete iznos koji želite.

 167. Hvala na odgovoru.Danas sam uzeo Visa Poklon Karticu i stavio oko 50 hiljada dinara na nju.Pokusavam da verifikujem karticu na PayPal sajtu (Link a card to get Verified) ali mi izbacuje ovo upozorenje: “You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again.”
  Da li je to zbog toga sto je kartica tek otvorena pa je nema u sistemu ili je potrebno dobiti neki verifikacioni kod od vas?
  Hvala unapred!

 168. Posle nekoliko sati sam probao ponovo da verifikujem PayPal akaunt sa Poklon karticom i proslo je,sada samo jos da ubacim konfirmacioni kod i to je to :)

  • Dragi Vladimire,
   Vidimo da ste se snašli:) Kada se registrujete na PayPal, skida Vam se sa računa EUR 1,50 uz koji Vam se dodeljuje kod od 4 cifre za verifikaciju. Nakon unosa ispravnog koda na račun Vam se vraća EUR 1,50 ( za tačan kod koji treba da unesete kontaktirajte banku na 021/423 364) Pozdrav

 169. Postovani,

  Da li je moguce da mi neko preko standradne uplatnice u posti/banci uplati sredstva na racun Visa Poklon kartice?

  • Dragi Vladimire, uplata se može izvršiti preko uplatnice. Kao broj računa navodi se broj banke 908-34001-19 u pozivu na broj navodi se broj partije (počinje sa 2…), to je broj koji je bio upisan je na omotu kartice kada ste je dobili. Pozdrav!

 170. Hvala na odgovoru,molim vas samo potvrdite da li je na ovoj uplatnici sve uneto kako treba: http://img.techpowerup.org/141125/Capture099.jpg

  Hvala unapred!

 171. Hvala puno na objasnjenju.Pozdrav!

 172. Poštovani… ili “Poštovana”… šta god…
  Ovako stoji sitiacija: Imam tekući i devizni kod vas. Treba mi PayPall. Zanima me me sve… Šta, kako, koliko, kad i gde. Znate već… Koju karticu predlažete i kako dalje.
  Bio bih zahvalan kada bi mi kopiju odgovora poslali na mail… nema vremena ni ostala pitanja i odgovore da čitam.
  Hvala lepo!
  Srdačan pozdrav,
  Vlada

 173. Hteo bih da otvorim paypal acc, ali nemam nikakav tip kartice…cuo sam da je Erste banka dosta pouzdana pa me zanima koju mi karticu preporucujete.Pozdrav

  • Zdravo Luka, PayPal nalog možeš da kreiraš koristeći bilo koju od kartica navedenih na početku ovog blogposta, dakle Visa poklon kartica, MasterCard omladinska, kao i Visa i MasterCard kreditne kartice. Predlažemo ti da otvoriš omladinski račun, ukoliko imaš između 16 i 27 godina, održavanje računa je besplatno, a karticu možeš koristiti i za plaćanje na internetu. Pozdrav

 174. Interesuje me koja je vaša kartica najpovoljnija za PayPal
  i koliko košta njeno održavanje za godinu dana ? Hvala

 175. Napravio sam više puta grešku uneo sam četiri cifre sa kartice a ne one koje treba da dobijem iz banke. !! i sada traži da slikam i pošaljem slike, adresu itd ! šta treba poslati i slikati konkretno dali treba sakrivati neke brojeve ili ne. Hvala pozdrav

 176. Poštovani,

  Javljam se iz Sarajeva. Vaše banke ima i u Bosni pod nazivom Sparkasse !

  Pa interesuje da li izdaju te debitne-internet kartice koje mogu povezati sa svojim nalogom na PayPalu ?
  Koliko košta aktivacija, koliko bi me koštala usluge banke sigurnost i … tekućeg računa i kartice i moželi da se izda bez neredovnih mjesečnih prihoda ?

 177. Imam dinarski racun kod vas..kad podnesem papire za kreditnu karticu,koliko vremenski cekam da bi mi ista bila na raspolaganju? Hvala

  • Dragi Nebojša, kreditna partija je otvorena u roku za 2-3 radna dana, a potrebno je između 10 i 15 dana za izrađivanje same platne kartice. Sredstva bi vam bila raspoloživa u roku od 2-3 dana, odmah po otvaranju partije, ali samo na šalteru Banke. Za korišćenje na bankomatima i pos terminalima potrebno je da sačekate karticu. Pozdrav

 178. Postovani,
  vec nekoliko dana pokusavam da povezem svoju MasterCard karticu iz ERSTE bank, ali PayPal konstantno izbacuje gresku: The bank that issued your card didn’t approve this transaction. Please contact the card issuer’s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
  Isto tako, cujem od drugih kolega da imaju potpuno isti problem. Da li imate informaciju o tmome da je mozda PayPal ponovo onemogucio registrovanje naloga i povezivanje racuna iz Srbije ?

  Unapred hvala na odgovoru.
  Srdacan pozdrav!

  • Zdravo Ilija, da li imate dovoljno sredstva na računu za registraciju i verifikaciju naloga (1$ + 1,5€)? Ukoliko je odgovor da, a i dalje imate problem molim vas pošaljite JMBG i broj računa kolegama u Info centru, mejlom na info@erstebank.rs, pa će proveriti o čemu je reč. Pozdrav

 179. Pozdrav, imama kod vas Tekuci racun, i omladnisku visa karticu, zanima me kako da sa Visa kartice prebacim novac na tekuci racun ?

 180. Kako mogu da otvorim karticu kod vas, koju bih mogao da koristim za online kupovinu? I da, koliko kosta mesecno odrzavanje kartice u vasoj banci?

  • Zdravo Luka, ukoliko imate između 16 i 27 godina, predlažemo vam da otvorite Omladinski račun. Održavanje ovog računa je besplatno, a dobijate karticu koju možete da koristite za onlajn kupovinu. Ukoliko se odlučite za regularan tekući račun, i kreirate ga onlajn preko našeg sajta, održavanje će takođe biti besplatno za period od 12 meseci.

 181. Pozdrav,
  Pocinjem da se bavim freelancingom, trebace mi paypall nalog, imam omladinski racun, najveci problem mi je nemogucnost uplate na moj paypall.
  Da li je moguce otvoriti paypall iz neke druge drzave, u kojoj je omogucen obostrani protok sredstava?
  I ako je moguce, koje su to drzave?
  Hvala unapred.

 182. Imam dinarski racun i visa electron karticu vase banke da li je njome moguca nupovina preko interneta?

 183. Paypal je danas ponovo omogucio primanje novca u Srbiji. Ja sam povukao 15 dolara na Paypal nalog, ali sada ne mogu da prebacim na MasterCard karticu vezanu za omladinski racun u Erste banci jer Paypal trazi iskljucivo Visa karticu za podizanje novca. Zanima me zasto je to tako, kada sam ranije ovde postavio pitanje, dobio sam odgovor da ce i slanje i primanje novca biti moguce sa Master karticom.

  • Miloše, prema nam dostupnim informacijama PayPal servis za prijem sredstava je moguć jedino za Visa brand. Predlažemo vam da se preko PayPala direktno raspitate oko uslova servisa. Pozdrav,

 184. Postovanje,

  zanima me kako da prebacim novac sa paypala na moju karticu, imam omladinski racun? Ili taj novac ne mogu da prebacim, a uplacen je.

  • Zdravo Anice, PayPal je omogućio prijem novca isključivo na Visa kartice, a omladinska je MasterCard. Možete koristiti Visa Poklon karticu, reč je o prepaid kartici, pogledajte detalje ovde.

 185. Postovaje.
  U detaljima o poklon kartici nigde nepise da mogu da se primaju uplate, nego samo za placanje. Pitanje je jednostavno , dali mogu pare sa pay pal da prebacim na poklon karticu i dali konverziju valute sa recimo USD na RSD vrsi banka ili paypal? Posto odgovor u banci od strane zaposlenih nisam dobio.
  Jos jedna stvar je da od pre nekoliko dana na net bankingu nemogu da vidim svoju poklon karticu s toga nemogu ni da je dopunim sa novcem bez odlaska u banku. Takodje mi je receno u banci da mogu sa poklon kartice da prebacim novac na tekuci racun preko net bankinga.
  Bio bih vam zahvalan na odgovoru.

  • Zdravo Dejane, Visa Poklon karticu možete povezati sa PayPal nalogom i koristiti je u oba smera – za primanje novca i plaćanje preko ovog servisa. Isplate nisu moguće sa Visa Poklon kartice, ali je možete koristiti za plaćanje na internetu ili na POS terminalima. Što se tiče problema koji imate sa NetBankingom, molimo Vas da direktno kontaktirate kolege na 0800.201.201, poziv je besplatan. Pozdrav

 186. Postovani,
  Dobio sam Visa Prepaid Karticu tj. poklon karticu.Ono sto me zanima je da li ja mogu da povezem sa bugarskim paypalom da bi mi bio omogucen priliv novca na paypal account?A da da li mogu zatraziti brzu alternativu i traziti kod od vas preko emaila na brzi nacin?Svejedno hvala ako odgovorite :).

 187. Postovani,
  nemam nijednu karticu.
  interesuje me sledece:
  da li bih kod Vas mogao izvaditi karticu uz koju bih mogao da izvrsavam placanja preko PayPala i koliko bi bilo mesecno odrzavanje ove mogucnosti (sa svim uracunatim troskovima)
  PozdraV!

  • Zdravo Aleksandare, hvala na komentaru i upitu. Za otvaranje PayPal naloga potrebna vam je imejl adresa i kartica kojom možete da plaćate preko interneta. Imate više mogućnosti u Erste Banci. Visa poklon kartica je prepaid kartica koju možete vezati uz vaš PayPal nalog, bez naknade za održavanje računa, a trošak koji imate jednokratno je 250 dinara za izdavanje. Možete takođe koristiti i MasterCard omladinsku karticu, koju dobijate kada otvorite omladinski račun, a ukoliko imate između 16 i 27 godina. Održavanje omladinskog računa je besplatno u tom periodu. Ukoliko se odlučite za Visa Gift karticu i želite da je uvežete uz NetBanking, možete otvoriti i klasični tekući račun. Ako ga kreirate onlajn, održavanje je besplatno 12 meseci. Na raspolaganju su vam takođe i Visa i MasterCard kreditne kartice. Za dodatna pitanja nazovite naš Kontakt centar na 0800 201.201, poziv je besplatan. Pozdrav!

 188. Poštovani,
  htela bih da otvorom omladinski račun u Vašoj banci koji bih koristila za PayPal plaćanja. Račun mi je neophodan kako bih izvršila uplatu za polaganje TOEFL testa engleskog koji mi je neophodan za upis na fakultet. Kao jedan od metoda plaćanja na njihovom sajtu naveden je i PayPal pa me zanima da li je ovakav vid plačanja omogučen kod nas ili je vezan samo za online kupovinu?
  Hvala unapred!

  • Draga Marijana, omladinsku karticu koju dobijate kada otvorite Omladinski račun u Erste banci možete koristiti da kreirate PayPal nalog. Za registraciju na PayPal će vam biti potrebna imejl adresa i kartica. Preko PayPala onda možete platiti za polaganje TOEFL testa. Pozdrav

 189. Jako je glupo sto ste na Netbankingu stavili da kako zelis da prenes svoj novac nekome ili na svoj neki racun minimalan iznos 500 dinara -.- sta ako imam paypal i potreban mi je 1 dinar da bi platio nesto ja moram onda celih 500 dinara da prenesm samo da bih platio nesto za sta mi treba 1 dinar strasno pre je bilo bolje.. razocarava te me.

  • Zdravo Marko, ne postoji nikakvo ograničenje kod prenosa sredstava na Netbankingu tj. ne postoji minimalni iznos. Postoji minimalni iznos za uplate na Visa Poklon karticu, i to u iznosu od 500 dinara, ali ovo će vrlo brzo biti promenjeno u skladu sa potrebama klijenata. Pozdrav

 190. Postovani,
  prilikom verifikacije omladinsko mastercard na paypalu mi ispise da mi banka nije odobrio transakciju, jel to ima veze da nemam para na racunu?

 191. Poštovani
  Vašom Erste VISA gift karticom sam registrovala pay pal nalog. Kada povučem zarađena sredstva na taj račun a treba mi gotovina, šta da radim? Nerado ali cu morati da promenim banku jer nemate karticu sa kojom mogu da dođem do gotovine, ne mogu baš sve novce da trošim na POS-ovima. Hoće li uskoro biti rešenje za ovo?

 192. Postovani,

  Studiram u inostranstvu i hitno mi treba gotovina sa bankomata,roditelji bi mi dali detalje sa njihove kartice da mogu u bilo kojem trenutku dic novac jer ne mogu cekat da mi stigne kartica postom.Da li je moguce sa bankomata dic novac bez fizički prisutne kartice a svi podaci su poznati.

 193. Postovani,
  Da li je moguca transakcija novca sa paypal naloga na racun banke, a potom podizanje tog novca (na ruke)? Imajuci u vidu da isplate nisu moguće sa Visa Poklon kartice.

  • Zdravo Davide, za povlačenje novca sa PayPala možete koristi kartice brenda Visa, a osim poklon kartice možete koristi i Visa kreditnu karticu. Uskoro će biti moguće podizanje novca sa Visa Poklon kartice u filijali. Pozdrav

 194. Znaci moj brat ima 16 godina i ima licnu kartu da li on moze doci u banku i zatraziti poklon karticu?

  • Zdravo Miloše, Visa poklon karticu mogu kupiti samo punoletna lica, ali ona nije personalizovana pa je vaš brat može koristiti. Omladinski račun je namenjen svima od 16 do 27 godina, detalje možete da vidite na ovom linku

 195. Pozdrav, glup podez je to sto ste stavili da na Gif karticu moze minimalno 500 dinara da se prenese, od kada sete ovo stavili ja imam probleme prvo placam nesto sto kosta 1500 dinara naravno tu je i taksa ja sada ne znam kolika je taksa, prensem 1550 ali kada hocu da uplatim treba mi vise od 1550 i sada ja ne mogu da prebacim 50 ili 10-20 dinara nego celih 500 dinara i jos gore sto ne postoji opcija da ja novac sa visa gif kartice povratim na tekuci racun molim vas vratite kako je i pre bilo znaci da moze i dinar da se uplati jer je ovo stvarno glupo -.-

 196. pozdrav imam par pitanja. sta bi trebao da uradim u banci da bi mogao da kupujem preko interneta (tacnije preko steam-a) kakva je procedura, i koliko se placa odrzavanje racuna ako se placa, posto ne znam kako to sve ide? :) hvala..

  • Dragi Aco, na raspolaganju vam je više opcija :) Za plaćanje na internetu možete koristiti MasterCard omladinsku karticu, koju dobijate kada otvorite omladinski račun, besplatan je za sve od 16 do 27 godina, vidite detalje ovde. Ukoliko želite da otvorite dinarski tekući račun i odlučite da to uradite onlajn, preko sajta https://otvaranjeracuna.erstebank.rs/ imate godinu dana besplatnog održavanja. Za plaćanje na internetu možete koristiti i Visa poklon karticu ili Visa kreditnu karticu. Visa poklon kartica je nepersonalizovana, prepaid kartica koju možete kupiti u bilo kojoj filijali Erste Banke. Detalje o Visa kreditnim karticama pročitajte ovde. Pozdrav

 197. Da li sa Visa internet karticom, na koju mi je legao novac sa PayPala mogu na salteru banke da podignem gotovinu ili mogu samo da taj novac koristim za dalja internet placanja?

  • Dragi Jovane, Visa Poklon kartica je namenjena za internet kupovinu i plaćanju na POS terminalima. Trenutno nije moguće podići gotovinu, ali uskoro će biti moguća isplata novca sa Visa poklon kartice u filijali.

 198. Pozdrav,

  Hteo bih da otvorim PayPal račun u Srbiji, i da na njega primam uplate iz inostranstva. Ako otvorim omladinski račun, da li cu moci da povežem taj račun i karticu na PayPal nalog i da li cu moci da povlačim pare sa PayPal-a na taj račun. Primao bih uplate u dolarima, pa zato pitam. Da li bih mogao da podižem pare na šalteru? Takođe, da li omladinski račun ima net banking?

  Hvala

  • Zdravo Đorđe, stiže odgovor na sva pitanja :) Omladinski račun je besplatan za sve od 16 do 27 godina, i uz njega dobijate omladinsku MasterCard debitnu karticu. Usluga #ErsteNetBanking je besplatna, a možete ugovoriti i uslugu #ErsteMBanking. Povlačenje novca sa PayPala je, po njihovim pravilima, moguće samo na kartice VISA brenda. Predlažemo vam da sa Omladinskim računom povežete Visa Poklon karticu, to je prepaid kartica koja je prvenstveno namenjena plaćanju na internetu. Pozdrav

 199. sa kojom od tih kartica kada primite novac na paypalu mozete podici gotovinu kod vas.

 200. Da li Dina karticom Intesa banke iz Srbije dinarski racun mozemo podici novac sa bankomata Erste banke u Crnoj Gori u eurima

 201. Poštovani, prošli tjedan sam dobio novi master card pošto mi stari istiće ovaj mjesec. staru karticu sam koristio na pay palu i kada sam pokušao prijaviti novu karticu na pay pal da mogu i dalje koristiti njihove usluge uporno mi izbacuje error

 202. Cao imam jendo pitanje zanima me kako otvoriti paypal nalog i koju karticu treba da otvorim za primanje novca preko paypala?

  • Zdravo Nikola, za otvaranje novog naloga na sajtu PayPala odaberite Sign up. Povlačenje sredstava, odlukom PayPala, moguće je samo na VISA kartice. Predlažemo vam Visa Poklon karticu, koja je pre svega namenjena plaćanju na internetu, a možete je koristiti za plaćanje roba i usluga u prodavnicama u zemlji i inostranstvu. Pozdrav

 203. Otvorio sam omladinsku karticu pre oko godinu dana, ali je nisam koristio do sada. Zelim da napravim nalog na PAYPAL-u. Sada, kad udjem na netbanking trazi mi TAN iz tabele koju ne posedujem. Kako da resim problem?

 204. Registrovala sam se na PayPal pomocu Omladinske Erste kartice i sada mi pise -Check your credit card statement or bank statement (for debit card) for the unique 4-digit code we sent with the charge. Kako da dodjem do tog koda? Hvala.

  • Marija, PayPal kod koji treba da unesete možete videti u #ErsteNetbanking-u, u pregledu transakcija kartice koja je vezana uz PayPal nalog. Transakcija i kod će biti prikazani u roku od 24h do 48h. Ukoliko vam je PayPal kod hitno potreban, pozovite Kontakt centar na 0800 201 201, poziv je besplatan sa fiksnog telefona.

 205. Htela bih da kupujem robu preko interneta, pa me zanima da li se u vašoj banci naplaćuje otvaranje i održavanje deviznog računa i koja bi kartica trebala uz to i za paypal plaćanje. Takođe bih vas molila da mi kažete kolika bi bila provizija na 50e ili 100e preko d.računa a koliko preko paypal-a ? Hvala

 206. Uzeo sam vasu poklon karticu i putem Pay Pala kupio sat preko inostranog sajta. Isti mi nije stigao i nakon moje reakcije dobio sam info da su mi refundirali uplatu. Kada zovem vas korisnicki servis kazu mi da nema sredstava, dok na Pay Palu pise da imam.
  Kako da sada kupim novi sat na drugom online sajtu? Da li moze direktno preko Pay Pala ili mora prethodno da povucem sredstva na karticu? Pokusao sam par puta, ali mi se javlja poruka da ne mogu da kupim jer je akcija odbijena od strane izdavaoca kartice.
  Sta dalje?
  Hvala puno na brzom odgovoru!

 207. Jos nesto; kada se povlaci novac sa Pay Pala, upisuje se iznos u RSD ili EUR?
  Zamerka za vas sto ne moze da se prati stanje na racunu/poklon kartici (ebanking, mbanking, da dobijam informacije na mejl i sl), ako imam samo ovu vasu karticu.Poseban je problem sto vas korisnicki servis ne radi 24/7.

  • Zdravo Milane, ukoliko su sredstva refundirana tj vraćena na Visa poklon karticu onda nema nikakvih problema da izvršite novu kupovinu. Ukoliko se sredstva nalaze na PayPal nalogu onda je neophodno da ih prebacite na račun kartice (dakle biće u dinarima) i da onda izvršite novu kupovinu. Dodatne informacije možete dobiti na 0800/201.201. Pozdrav

 208. Da li je moguce podizati novac sa paypala preko vase Visa Poklon Kartice? U opisu kartice pise da je moguce placanje robe ali ne i podizanje sredstava preko PP. Unapred zahvalan

  • Zdravo Damjane, trenutno nije moguće podići gotovinu sa Visa poklon kartice, ali uskoro će biti moguća isplata novca u filijali. Novac sa PP naloga možete prevući na ovu karticu i koristiti je za plaćanja na internetu i POS terminalima. Pozdrav

 209. Imam otvoren PayPal nalog, imam vašu Mestro debitnu i VISA electron debitnu karticu. Ni jedno ne mogu da povežem sa PayPal nalogom. Možete li da mi pomognete? Hvala i pozdrav!

  • Zdravo Milice, PayPal ne prihvata Maestro kartice, a VISA electron debitna kartica nije namenjena za kupovinu na internetu. Predlažemo vam našu Visa Poklon karticu, prepaid karticu koju možete koristiti za plaćanje na internetu ali i preko POS terminala. Više detalja o kartici vidite na linku. Pozdrav

 210. Imam Pay Pal account i interesuje me kako porucujem Pay Pal debitnu ili kreditnu karticu i da li postoje neki uslovi koje moram da ispunjavam?

  • Zdravo Zorane, PayPal nalog otvarate direktno na sajtu https://www.paypal.com, i za to vam je potrebna mejl adresa i debitna ili kreditna kartica. Na vrhu ove stranice u blogpostu možete da pročitate koje kartice Erste Banke možete da koristite na internetu, kao i par praktičnih saveta oko otvaranja PP naloga. Pozdrav

 211. Postovani, procitao sam da ce uskoro biti omoguceno podizanje novca sa Visa Gift kartice, da li se zna kada ce to biti omoguceno i da li ce biti nekih ogranicenja poput minimalnog iznosa ili nekog maksimalnog koji moze da se podigne, kao sto je do sada bio max 500 RSD. Pozdrav

  • Zdravo Nemanja, početkom avgusta smo omogućili podizanje novca sa Visa Poklon kartice, u filijalama Banke, bez provizije. Takođe, nakon prve uplate od 1.000 dinara na karticu je moguće uplatiti bilo koji iznos. Pozdrav

 212. Postovani,
  ako povezem Paypal nalog sa vasom Visa poklon karticom, a na paypalu imam devizna sredstva da li kada prebacim novac na karticu mogu da uzmem devize na salteru banke ili se automatski konvertuje u dinare i mogu samo dinare podici?

  • Zdravo Mile, devize će biti automatski konvertovane u dinare, po prodajnom kursu Erste Banke. Naknade za povlačenje novca koje naplaćuje PayPal možete proveriti kada se prijavite na svoj PP račun i odaberete Fees na dnu stranice. Pozdrav

 213. Slucajno sam kucao pogresan broj za aktivaciju na paypal i sad mi je kartica blokiarana, koje dokumente i sta sve treba da posaljem da bi mi ponovo dopustili da karticu povezem na payapl? Pozdrav.

 214. Postovani,
  kako da podesim Conversion options na mom PayPal nalogu da bi mi online kupovina ispala povoljnija. Da li da ostavim opciju koja je po defaultu ”Use PayPal’s conversion process to complete my transaction using my card’s currency” ili da izaberem opciju ”Bill me in the currency listed on the seller’s invoice”

 215. Postovani,
  zanima me kojim sve karticama ja mogu da dignem novac, koji je predhodno stigao na moj PP-acc (posto ja posedujem omladinsku mastercard (debit) dali je snjom podizati sredstva sa PP-acc.
  Unapred zahvalan

 216. Postovani,
  ako prebacim novac sa paypal-a na visa gift karticu dali je moguce podici taj isti novac u filijali? Pozdrav

 217. Postovani,
  zanima me najlaksi nacin podizanja gotovine sa mog paypal naloga, koja je opcija u vasoj banci? Bila sam danas u filijali u Nisu i nisu znali odgovor, ni bilo kakvo blize obavestenje. Znam da postoji mogucnost p0ovlacenja novca na Visa poklon karticu, ali da li je moguce podizanje gotovine i na koji nacin? E-banking, dinraska visa electron?
  Hvala!

  • Zdravo Sandra, povlačenje sredstava sa PayPala moguće je isključivo na VISA kartice, a mi predlažemo našu Visa poklon karticu. Isplata gotovine sa Visa poklon kartice je moguća u filijali, možete je koristiti za plaćanje roba i usluga na POS terminalima. S obzirom da je ovo nepersonalizovana, prepaid kartica, bez PIN-a, ne može se koristiti na bankomatima. Pozdrav

 218. Postovani,
  Korisnik sam vase banke i imam karticu i racun koju koristim kao student. Da li mogu da aktiviram paypal preko tog racuna?

 219. Da li se kod vas može Visa Elektron kartica povezati sa deviznim računom bez plaćanja održavanja?

 220. Da li uz otvaranje omladinskog računa mogu da naručim Visa electron karticu i da li ona može da se koristi za registraciju i podizanje novca sa paypal naloga?

 221. Da li mozete da mi objasnite zasto Paypal nalog ne prihvata Erste Bank Master Card? Sta treba da uradim da je prihvati?

  • Pozdrav Vera, MasterCard karticu možete koristiti za plaćanje na PayPalu a za primanje novca predlažemo Visa poklon karticu. Povlačenje sredstava je, odlukom PP, moguće isključivo na kartice Visa brenda. Pozdrav

Odgovori

Pošalji