Na Superatural Festivalu bilo je natprirodno

Supernatural Festival podrška Erste BankaU Supernatural parku na Adi Huji održan je još jedan Supernatural festival, i to na Dan Zemlje 22. aprila, uz nastavak mesec dana kasnije.

Festival promoviše ekološki održivo i odgovorno ponašanje prema okolini.

Cilj festivala je pokretanje zajednice, a Sajam ekoloških i socijalnih organizacija, koji smo podržali u okviru programa #KorakPoKorak, predstavio je organizacije kojima je očuvanje i zaštita životne sredine u fokusu. Učestvovali su predstavnici Biološkog fakulteta, Recan organizacija za reciklažu limenki, WWOF globalni pokret volontera na organskim farmama, Daj Daj socijalnog preduzeća za proizvodnju organskih tekstilnih proizvoda za bebe, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Amfora ronilački klub i mnogi drugi.

SuperNatural Festival

 

Loši vremenski uslovi nisu pokvarili raspoloženje i želju organizatora i posetilaca da druženje traje dva dana, pa je drugi festivalski dan pomeren za 21. maj. Nije slučajnost što se festival održava na Adi Huji, nekadašnjem rečnom ostrvu koje se isticalo svojom lepotom i biodiverzitetom, a kasnije je nemarom ljudi pretvoreno u deponiju. Prava oaza udaljena od centra Beograda samo 4 km.

Danas, zalaganjem ekipe iz SuperNaturala bivša deponija pretvorena je u park, a sam projekat proglašen je za jedan od 25 najboljih u Evropi!

Supernatural Festival i Erste

Pored dobre muzike, posetioci su mogli da se zabave na ekološkim i radionicama joge i kapuere. Festival nastavlja da se održava, dođite i sledeće godine, verujemo da će ponovo biti Natprirodno! :)

Korak po korak je program Erste Banke kreiran u saradnji sa Startup Alijansom i Smart Kolektivom sa ciljem ekonomskog i socijalnog osnaživanja startap firmi i socijalnih preduzeća kroz različite pakete edukativne, finansijske i mentorske podrške. Namenjen je startap firmama koje imaju istoriju poslovanja manju od 24 meseca, socijalnim preduzećima bez obzira na dužinu poslovanja i biznis idejama koje još uvek nisu pokrenute ali imaju izvestan tržišni potencijal.

Fotografije: Aleksandar Zec

Tags: , ,

Leave a Reply

Submit