Ko je najbolji u Jugoistočnoj Evropi?

Best of South EastStipendija „Best of South East“ je sjajna prilika za mlade da steknu međunarodno iskustvo rada i studiranja! Ako želiš da…

  • nadogradiš znanje stečeno na postdiplomskim odnosno diplomskim  studijama prava ili ekonomije,
  • stekneš iskustvo međunarodnog studiranja na jednom od najstarijih austrijskih univerziteta,
  • kombinuješ studije sa praksom ili obukom u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u Štajerskoj,
  • razvijaš se i učiš u međukulturalnom okruženju jednog od najvećih studentskih središta u Austriji za vreme jednogodišnjeg boravka.

Smeštaj tokom boravka u Gracu je obezbeđen, kao i džeparac, bez troškova školarine Univerziteta u Gracu, a obezbeđena je registracija pri Univerzitetu kao i intenzivan kurs nemačkog jezika.

Prijave su moguće do 12. decembra, a svi detalji su dostupni na ovom linku.

Šta kažu studenti, kakvo je njihovo iskustvo?

 

Miloš Best of South East„Za odlazak u Grac sam se odlučio jer sam želeo da se dalje stručno usavršavam i oprobam u studiranju na stranom jeziku. Ja sam kandidat Internship programa, što znači da me u julu i avgustu očekuje praksa u Sparkasse banci, a do tada sam redovan student master studija na Karl Franc Univerzitetu u Gracu i u sklopu ovog programa moram da kroz položene ispite ostvarim najmanje 30 ESPB bodova. Ono šta mene najviše raduje je sam rad u banci, jer sam završio Ekonomski fakultet u Nišu, na smeru Finansije, bankarstvo i osiguranje, a radio sam u naftnoj i autoindustriji, nikada u sferi bankarstva i finansija.” kaže Miloš Milenković iz Srbije.

 

 

Admira Šabotić

„Zahvaljujući programu Best of South East dobila sam mogućnost da jednu godinu svog života provedem u magičnom  austrijskom gradu, Gracu. Skoro je tri mjeseca kako sam tu, a kao da sam juče došla. Ne samo što ću zahvaljujući ovoj stipendiji prvi put svoje stečeno znanje iskoristiti u praksi za vrijeme svog boravka u Steiermärkische Sparkasse banci, već ću usavršiti sebe i na drugim poljima, kojih u trenutku prijave za program nijesam bila ni svjesna. Studentski grad kao što je Grac ima široki izbor za mlade, pa i nakon svih obaveza savršen je za izaći i zabaviti se.” kaže Admira Šabotić iz Crne Gore.

 

 

 

 

Stefan

„Smer na master studijama na Pravnom fakultetu, koje sam završio u Srbiji, vezan je za pravno-ekonomsku oblast, pa očekujem da na Internship programu steknem neophodno praktično iskustvo. Banka je, po mom mišljenju, pravi izbor za to. Što se tiče planova, sebe nakon okončanja programa definitivno vidim kao pravnika u sferi privrednog prava, konkretnije u banci, jer me ova oblast prava jako privlači i pruža priliku za konstantno usavršavanje. I na kraju, ništa manje važan aspekt ovog programa je to što sam ovde stekao dosta novih prijatelja. U studentskom domu u kome živim, društvo je izvanredno, tako da delujemo kao neka mala porodica.” kaže Stefan Stefanović iz Srbije.

 

Leave a Reply

Submit