Pokretna muzička učionica gitare

13394196_1094281323944033_4114633691399981557_nEkipa iz Guitar Art Festivala, koju tradicionalno podržavamo, ovog juna širom Srbije u pokretnoj učionici, autobusu Kreativnog kursa gitare, na trgovima organizuje besplatne časove gitare, radionice i predavanje, ali i koncerte. Tokom turneje koja je aktuelna do 23. juna, autobus putuje u Beograd, Pančevo, Kovin, Smederevo, Majdanpek, Zaječar, Knjaževac, Niš, Kruševac, Jagodinu, Kragujevac, Vrnjačku Banju, Kraljevo, Novi Pazar, Užice, Požegu, Valjevo, Loznicu i Šabac.

Pridružite se ovoj veseloj ekipi u svom gradu, a do tada pročitajte njihove utiske iz pokretne učionice.

Kakve su reakcije na pokretnu muzičku učionicu?

Na muzički autniš2obus fenomenalno reaguju deca i tinajdžeri, ali i odrasli ljudi koji su srećni što se promoviše dobra muzika i kultura, a posebno to što su sadržaji besplatni. Oduševljenje ne kriju ni penzioneri koji su u mladosti slušali rokenrol, pa sada žele da sviraju i pevaju hitove iz njihove mladosti. Ipak, najveće oduševljenje dolazi od najmlađih koji po prvi put u rukama drže gitaru, učestvuju u predavanjima, rešavaju kvizove ili crtaju muzičke lestvice kredama. Svi kažu da su srećni što je baš njihov grad na mapi turneje Kreativnog Kursa Gitare.

Koji su sadržaji na bus turneji Kreativnog kursa gitare najtraženiji?

Svi odlično reaguju na edukativni program, ali najviše poseta beleže koncertni programi. Polaznici Kreativnog Kursa Gitare u svakom gradu sviraju najveće rok hitove, a učestvuju i učenici muzičkih škola, mladi lokalni bendovi, kao i grupa ZaBeat koja je najzaslužnija za odličnu atmosferu na trgovima. Najbolje reakcije do sada su definitivno bile u Smederevu, ali na našoj mapi je još desetak gradova.

Ko su najvredniji u13336103_1095748910463941_6450095588289636526_nčenici na turneji? 

Deci je zanimljivo da pogledaju autobus i sadržaj u njemu, ali i da isprobaju gitaru. Stariji građani uživaju u koncertima, a neki od njih se osmele pa probaju da nešto da odsviraju. Najmlađi učesnik programa imao je tek 4 godine, a najstariji 65 i bio je veoma ponosan što konačno ostvarju svoju želju da nauči da svira gitaru.

Koja je omiljena kompozicija?

Najsviranija pesma na turneji je Tišina od Bajage. Starije generacije ipak malo više uživaju na pesme grupa Bitlsi, Stounsi, Pink Flojd, Polis…

 

Leave a Reply

Submit