Zajedno vraćamo osmehe na lica

Reciklaža čepova za pomoćNa podu, ulici ili najboljem slučaju u nekoj kanti – eto, to je sudbina svakog čepa i zatvarača plastičnih flaša i ambalaža… a ustvari svaki od njih ima moć da nekoga učini srećnijim.

Erste Banka već dugo pomaže udruženjima Čep za hendikep i Čepom do osmeha koja prikupljaju pomoć za osobe sa invaliditetom i decu, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u obrazovanju.

Kolege iz Beograda i Nove Pazove prikupile su blizu 100 kg čepova koji će biti reciklirani za pomoć Milici Ilić, u okviru akcije Čep za hendikep.

Milica je rođena slepa, a potreban joj je poseban aparat za dalje studiranje. Pored studija, ona radi, svira klavir i volontira u Kulturno edukativnom centru (KEC) u Beogradu, čiji su članovi i bili pokretači akcije prikupljanja sredstava za Milicu. Obradovani količinom sakupljenih čepova, dečaci iz KEC- a veselo su dočekali naše kolege iz Banke i pomogli im da iznesu pune kutije i džakove.

Potrebno je 17 tona čepova za kupovinu aparata za Milicu.

Čepom do osmeha

 

Istog meseca smo poslali i gomilu čepova na adresu udruženja Čepom do osmeha koje su prikupile naše kolege Novosađani, pridruživši se svom sugrađaninu u pribavljanju sredstava za sedam mališana.

Vredno prikupljamo čepove od ambalaže koju koristimo u toku radnog vremena, a neki od kolega priznaju da ih donose i od kuće, u nameri da pomognu. Pozivamo vas da nam se pridružite – čepove prikupljamo u kutijama koje se nalaze u poslovnim zgradama GTC, Park City i Bulevar oslobođenja 5, kao i u sedam filijala širom mreže.

Čep za hendikep je od neformalne grupe osnovane 2013. brzo prerastao u organizaciju na nacionalnom nivou zahvaljujući značaju njihove ideje i potrebe da se formira odgovorno društvo koje će brinuti o onima kojima je pomoć potrebna.Čepom do osmeha je akcija pokrenuta 2012, sa idejom da prikupe čvrste plastične čepove koji se onda odvoze u reciklažni centar, а prikupljenа sredstvа se koriste u humаnitаrne svrhe.

Leave a Reply

Submit